Frölundaprofilerna ambassadörer för JVM i Göteborg

I vinter avgörs JVM i Göteborg och nu är fyra Frölundaprofiler klara som ambassadörer för turneringen: Kim Martin Hasson, Hanna Olsson, Joel Lundqvist och Henrik Lundqvist.
– Därför kändes det självklart att tacka ja till rollen som ambassadör, säger Joel Lundqvist i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

26 december 2023 till 5 januari 2024 avgörs JVM i ishockey i Göteborg. Nu meddelar Internationella ishockeyförbundet att fyra Frölundaprofiler utsetts till ambassadörer för turneringen: Kim Martin Hasson, Hanna Olsson, Joel Lundqvist och Henrik Lundqvist.

– Ishockeyn har betytt så mycket för mig. Ett stort världsevenemang som detta kan leda till att fler får upp ögonen för vår sport, både blivande aktiva som publik. Det bidrar jag gärna till, säger Kim Martin Hasson i ett pressmeddelande.

– Ett mästerskap på hemmaplan kan betyda massor för alla unga som spelar hockey, säger Joel Lundqvist. Därför kändes det självklart att tacka ja till rollen som ambassadör, säger Joel Lundqvist.

ANNONS

Svenska ishockeyförbundet skriver:

”Som ambassadörer kommer de fyra välkända profilerna att vara ansikten utåt för evenemanget och skapa kännedom om att det spelas i Sverige och i Göteborg. Alla är överens om att ett stort mästerskap som JVM kan få stor betydelse även utanför isen”.

Kim Martin Hasson har som spelare både silver och brons från OS och i höstas utsågs hon till Tidernas spelare i Sverige. Nu är hon sportchef för Frölundas damlag, som under sin första säsong tog klivet upp till SDHL efter idel segrar under året. I laget som fixade avancemanget är Hanna Olsson kapten. Olsson är också en bärande spelade i Damkronorna.

Bröderna Joel och Henrik Lundqvist har båda SM-guld med Frölunda och VM-guld med Tre Kronor. Joel avslutade karriären i vintras efter fyra SM-guld med Frölunda. Henrik Lundqvist spelade 15 säsonger i New York Rangers och vann ett OS-guld med Tre Kronor.

LÄS MER:Joel Lundqvists sista resa med gänget – nu börjar nya livet

LÄS MER:Första bilderna från Henrik Lundqvists dokumentär

LÄS MER:Supportrarna hyllade Frölunda: ”Betyder mycket för de yngre spelarna”

ANNONS