Frölunda krossade tyska mästaren i CHL

Frölunda HC har fått en mumsig start i Europa. Andra raka segern efter förkrossande 7–1 på tyska mästaren Eisbären Berlin.
– Det är fantastiskt att se hur killarna verkligen vill göra rätt för varandra, säger tränaren Roger Rönnberg.

ANNONS

Det tog bara 25 sekunder innan publiken i Frölundaborg fick jubla ordentligt. Och det var inte de röststarka supportrarna till Eisbären Berlin som hördes – för det var hemmalagets Christian Folin som skickade iväg ett bestämt slagskott rätt i nät.

Den kraftfulle backen satte därmed tonen direkt.

Det tyska motståndet kom till Göteborg med 8–2-seger mot franska Grenoble i ryggen, men mot Frölunda blev det alldeles för svårt.

Innan den första perioden var över så har Mats Rosseli Olsen dessutom vackert vallat in 2–0 i ett blixtsnabbt anfall.

Berlin kom i nån enstaka kontring, men Frölundas Lasse Johansson hade full kontroll i målet tillsammans med ett hårt jobbande försvar.

ANNONS

Just målskytten Christian Folin och nye finländaren Petteri Lindbohm bildar ett hårt backpar. Ett backpar som inte många vågar bråka med, dessutom.

Lasch på spelhumör – med mål och assist

I början av andra perioden utökade Frölunda HC ledningen, då amerikanske poängkungen Ryan Lasch i en snabb kontring avslutade själv – och fixade 3–0.

Men matchens delikatess kom dock en stund senare.

Jere Innala spelade till just Ryan Lasch som i sin tur bjöd Jacob Nilsson på ett öppet mål. Det är ett oerhört snyggt hockeymål och den tillresta tyska pressen ställde sig till och med upp – och applåderade.

– Jätteskönt! Det var betydligt snyggare än mitt mål i torsdags i alla fall ... och jag tycker att jag hade haft en del lägen tidigare i matchen att göra mål. Jag hade nån i ramen också, säger Jacob Nilsson.

Han är ju som ett nyförvärv på isen, gick ju knäskadad i stort sett hela den förra säsongen.

– Det är skönt att producera och hjälpa laget. Jag ser ju mig själv som en målskytt – och jag skapar lägen. Men vissa saker måste jag göra bättre också, säger Nilsson kritiskt.

Och när Eisbären Berlin en stund senare hade numerärt överläge snodde Max Friberg pucken och sprintade ensam mot målet. 5–0 där, avgjort sedan länge.

ANNONS

Men skulle målvakten Lasse Johansson få hålla nollan?

Svaret blev nej.

För bara 23 sekunder in på tredje perioden skickade Korbinian Geibel pucken rätt i krysset bakom Frölundas keeper.

Men Frölunda hade fler mål i kroppen. Finske Jere Innala ordnade första sin tredje utvisning för gästerna – och till slut fick han också göra mål, 6–1 efter en snygg kombination i numerärt överläge.

Slutresultatet 7–1 löste Nicklas Lasu i ett flygande anfall.

– Den här matchen visar också att vi har fyra kedjor som är farliga framåt, säger coachen Roger Rönnberg med ett brett leende.

Han har ju i tidigare intervjuer berättat att Frölunda HC satsat på två spetsiga kedjor och två lite energistjälande kedjor. I den här matchen fördelades målen över alla kedjor.

Förlorade en match – den på läktaren

Det fanns dock en match som Frölunda förlorade. Den på läktaren, vill säga. Hemmalagets supportrar blev ordentligt utsjungna av 60 besökande tyskar med två trummor. Dessutom var det trumslagare med takt, med precision – som lyfte gästernas klack inför 2 586 besökare.

Champions Hockey League fortsätter nästa vecka – med gruppspelsmatcher borta mot just tyska Eisbären Berlin på torsdag och tjeckiska Mountfield HK på lördag.

– Att åka på 1–7 för ett mästarlag ... det tar riktigt hårt. Eisbären Berlin kommer att gnissla tänder tills vi möts på torsdag, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

LÄS MER:Så gick det till när Rönnberg delade på Lundqvist och Lasch

LÄS MER:Frölundas nye amerikan Anthony Greco förlorade pappa efter terrordådet

LÄS MER:Att Rönnberg tänkt om är den bästa nyheten i Frölunda HC

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS