Frölunda helt överkört av Djurgården

Frölunda HC skulle skicka Djurgården på semester. Det slutade med en brutal överkörning. 2–7 i Scandinavium – och nu väntar helt avgörande match på torsdagen.
– Det är bara att glömma det här, säger kapten Nicklas Lasu.

ANNONS

Det startade illa – och det blev bara värre för Frölunda i den andra åttondelen mot Djurgården. 0–2 efter en period gick kanske att vända, men när gästerna från huvudstan satte allt, precis varenda chans, i den andra perioden?

Tja, då var matchen körd.

Fyra mål på åtta skott säger en del om effektiveten – eller hur enkelt skotten slank in bakom först Johan Mattsson och sen ersättaren Niklas Rubin i Frölundas mål.

– Jag tror att Djurgården har fyra chanser att göra mål och vi har 15 – och de gör fyra mål! Jag sa det till killarna, att det är ungefär som att jag är en körskollärare och varje gång min elev kör mot rött kommer det en lastbil och kör över dig. Vi gör jättestora grodor och misstag i vårt försvarsspel, saknar det där tålamodet som man behöver och öppnar upp oss, säger Roger Rönnberg efter 2–4 i mål i den andra perioden – och 2–6 efter 40 spelade minuter.

ANNONS

Han utvecklade:

– Det räcker att vi lite lite grann får ett mer offensivt fokus, att vi lite lite grann inte spelar klart försvarsspelet, att vi lite lite grann kanske chansar med pucken för att vi vill göra lite mer. Vi gottar oss i den framgång som vi hade i första matchen – och det går inte! Vi spelade en felfri defensiv på Hovet och hade ett bortaplansofokus, lite som Djurgården spelade i dag ...

Frölunda saknade tålamodet

En stor skillnad mot i måndags var Frölundas brist på tålamod i försvaret. På Hovet senast släppte laget till 19 skott mot Johan Mattsson på hela matchen … och efter 20 spelade minuter i Scandinavium hade 14 skott letat sig fram till Frölundas keeper.

Det blev inte bättre i andra.

Djurgården bjöd på en chock som du inte ens kan uppleva i Spökhotellet Gasten. På åtta skott fixade laget alltså fyra mål – och både Johan Mattsson och inhopparen Niklas Rubin såg ut att släppa varenda puck som gick emot dem.

Visserligen gjorde Mattias Norlinder två mål – ett kanonskott i krysset och en makalöst vacker slalomåkning – men det stod alltså 2–6 inför den sista perioden och det var förstås avgjort.

Det slutade till slut 2–7.

ANNONS

– Vi saknade tålamod. Vi gjorde inte klart situationerna som vi skulle ... så det är över hela banan som det brister, säger Nicklas Lasu.

Han analyserar vidare:

– Vi är självklart besvikna över hur det ser ut i dag – men det är bara att glömma. Vi hinner inte göra nåt annat! Så här blir det när vi inte gör rätt saker ... det är jättetydligt. Det är fyra-fem misstag som bjuder på – och som de gör mål på!

Axelsson retades – matchen igenom

Lasu och Max Friberg var gång på gång inblandade i gruff med Djurgårdens stjärna Dick Axelsson, som såg ut att lyckas komma in under skinnet på Frölundas spelare.

– Han är som han är! Det vet vi om. Det är bara att släppa och fokusera på vårt spel ...

Tar det mycket energi?

– Det är inte första gången som vi spelar mot honom, så det är slutspel liksom. Jag vore mer förvånad om det inte vore så här, säger Nicklas Lasu.

Dick Axelsson själv?

Han ville inte göra media efter den här matchen.

– Ni kan kolla på min Youtube-kanal, skrattade han på väg förbi presskåren i arenan.

LÄS MER:Frölunda behöver visst slutspel för att vara som bäst

LÄS MER:Johan Mattssons sista strid för Frölunda

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS