Frölunda förstärker truppen i Spengler Cup

Frölunda plockar in förstärkning. Under Spengler Cup som spelas i mellandagarna kommer Henrik Tömmernes och Victor Backman att spela in den röda tröjan.

ANNONS

Juluppehåll i SHL innebär inte att Frölunda får matchledigt i mellandagarna. Laget hinner knapp svälja julbordet innan det bär av till Spengler Cup i Davos mellan 26 och 31 december.

För turneringen finns dock en speciell regel. Det är möjligt att plocka in spelare från andra lag, och det har Frölunda valt att utnyttja. In kommer Henrik Tömmernes och Victor Backman från Geneve respektive Zürich.

Frölunda var även ute efter Carl Klingberg men han släpptes inte av sin klubb, EV Zug. Något som dock inte blev fallet för Henrik Tömmernes som fick ett ja från Genève.

– Det löste sig till slut och det ska bli väldigt kul. Det är ju kul att få vara med i Frölunda igen och det är en speciell turnering också. Jag är tacksam att klubben släppte mig, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Drömbesked för Frölunda – Mattias Norlinder lånas ut från NHL

Några matcher med sitt klubblag missar han inte.

För den schweiziska ligan har uppehåll under perioden då Spengler Cup spelas.

– Det är roligare att spela matcher än att träna, säger Henrik Tömmernes och fortsätter:

– Tiden har ju gått fort. Det är femte säsongen jag är borta och det ska bli väldigt kul att få spela med kompisarna som är kvar och som har kommit tillbaka. Det ska även bli väldigt kul att spela med Joel som pinnar på fortfarande.

Hur trivs du därnere då?

– Vi trivs väldigt bra som familj och jag som hockeyspelare. Vi har ett lag som kan utmana om titeln också och det fungerar väldigt bra socialt. Det är en fin plats att vara på och utvecklas.

Vad betyder det för dig att Frölunda ville ha dig nu?

– Det visar att de har ett gott öga till mig fortfarande och att jag har presterat bra. Det är självklart kul och vi har alltid haft en bra dialog både när jag spelade och efter jag lämnade. Det är ju samma personer kvar i ledningen nu som då.

Har de försökt få dig att återvända på riktigt eller låter de dig vara under somrarna i Frölundaborg?

ANNONS

– De låter mig vara. Självklart är det bra att ha en dialog för du vet aldrig vad som händer i framtiden. Vi pratar om saker och ting och kollar läget men jag trivs väldigt bra här och har ett år kvar på kontraktet, säger han.

Frölunda spelar i samma grupp som Ambri-Piotta och Kalpa. I den andra gruppen återfinns Team Canada, Sparta Prag och Davos.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS