Friberg bröt måltorkan och sänkte Karlskrona

Det tog 25 matcher för Max Friberg, 25, innan första fullträffen kom för Frölunda. Då lossnade det rejält för forwarden. Efter dubbla målen hyllades han av fansen. – Det var ren och skär lycka, säger han om fullträffarna.

|

Efter två raka förluster mot Malmö och Rögle var det ett revanschsuget Frölunda. Ett Frölunda som haft krismöte i veckan för att ”rensa luften”. Ett möte som verkar ha gett resultat direkt.

I den första perioden var det inget snack. Frölunda var klasser bättre än Karlskrona och skapade chanser på löpande band men svaga avslut gjorde Johannes Jönsson bättre i målet för gästerna.

Frånsett ett par kontringar hade gästerna knappt en målchans i den första perioden. En period som inte skulle sluta mållös.

Med dryga två minuter kvar innan pausvilan drog Mike Weber iväg pucken mot mål. Där stod Max Friberg och kunde styra in pucken.

Glädjen efteråt hos Friberg gick att ta på då han nätade för första gången den här säsongen efter 24 mållösa matcher.

– Det var ren och skär lycka, skönt att äntligen få dit den. Totalt sett tycker jag att vi gör det bra men vi får passa oss när de drar iväg på kontringarna, säger Max Friberg till C More.

Backjätten vissade passningskunskaperna

I den tredje perioden var det Karlskrona som var närmast att slå till direkt men visade sig stolpen från den bästa sidan för Johan Mattsson. Istället skulle Max Friberg slå till igen när hans skott från blålinjen slank in bakom Johannes Jönsson.

Mike Weber som plockades in för hans defensiva spel visade att han kan mer än så när han serverade Ryan Lasch som var iskall och satte dit 3–0 för Frölunda som kunde haft en större ledning än så.

– Det är bara att fortsätta och bygga vidare på det vi har gjort bra. Vi har inte vunnit något ännu, säger Lias Andersson till C More.

Komfortabel seger

Victor Olofsson är målkungen i Frölunda och kände sig kanske lite hotad efter Laschs fullträff. För i den tredje perioden snodde han pucken och gjorde på egen hand 4–0 för Frölunda.

Strax därefter var det bara ribban som stod i vägen för Victor Olofsson som var centimeter ifrån 5–0.

Istället skulle Karlskrona reducera när Carl Persson satte dit pucken i powerplay efter att Mats Rosseli Olsen blivit utvisad. Några fler mål blev det inte utan Frölunda kunde komfortabelt studsa tillbaka efter två raka förluster och stå som vinnare.