Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Friberg bakom första segern: "En underbar spelare"

Frölunda tog årets första seger mot Leksand i Strömstad där nyförvärvet Max Fribergs insats stack ut. – En underbar spelare, säger Roger Rönnberg.
Träningsturneringen i Strömstad är avklarad för Frölunda och förlusten mot Färjestad i onsdags följdes upp med en seger med 3-2 mot Leksand. Och även fast det är tidigt på försäsongen så gillar Roger Rönnberg det han ser av årets upplaga av Frölunda.
 
– Jag tycker laget börjar komma ihop sig mer och mer. Bra att vi har fått spela två matcher. Någonstans under den här andra matchen så börjar vi jobba hårt för varandra. Det är kul att se när killarna startar sin nya resa här, säger Rönnberg.

"En underbar spelare"

Segerorganisatör mot Leksand var nyförvärvet Max Friberg som stod för en framspelning och ett mål och 24-åringen från Skövde har imponerat stort på sin nye tränare.
 
Max är väldigt bra. Han har egentligen från första stund visat att han är en spelare som kan bidra både offensivt och defensivt. En underbar spelare.

Efter säsongspremiären mot Färjestad var Rönnberg inte nöjd med försvarsspelet efter fem insläppta puckar. Desto bättre såg det ut i dag och målvaktsdebutanten Johan Mattsson, som hämtades in från Timrå i Hockeyallsvenskan, var en annan som imponerade mot Leksand.

Det är hans första match och han gör det riktigt bra. Har otur med två studsar men spelar väldigt, väldigt bra annars. Han visar att han har potential att bli en bra målvakt i SHL redan i år.

"En attityd som jag gillar"

Frölunda vilade nyckelspelare som Joel Lundqvist, Ryan Lasch och Sean Bergenheim i lördagens match. I deras ställe klev Simon Hjalmarsson fram och satte dit ledningsmålet redan efter 1:01. Max Friberg fyllde sedan på till 2-0 i den andra perioden innan Leksand stack emellan med en reducering efter spel fem mot tre.

Sedan var det dags för matchens turligaste situation. Ponthus Westerholm slängde ner pucken i sargen, en märklig studs senare var han målskytt. Pucken gick via Jonas Anrtzen i Leksands mål och över mållinjen. 

Leksand reducerade i den tredje perioden men Frölunda kunde hålla undan och kamma hem säsongens första seger.

– Vi mycket kvar att jobba med och det är tidigt på säsongen. Men det börjar växa fram en attityd som jag gillar, säger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.