Fredrik Sjöström förlänger med Frölunda

Fredrik Sjöström, 35, blir kvar som sportchef i Frölunda ytterligare tre år. Nu berättar han om hur Frölunda ska behålla positionen som en maktfaktor i svensk hockey.
– Det är förknippat med vårt varumärke, säger han.

ANNONS
|

Sedan 2016 har Fredrik Sjöström varit sportchef för klubben – en roll han fick endast tre år efter att han slutat som spelare i Frölunda. Däremellan gick han som assisterande sportchef bredvid Christian Lechtaler.

Under onsdagen kom beskedet att han stannar i rollen ytterligare tre år, ett självklart beslut för Sjöström.

LÄS MER:Teamet bakom Rönnberg – följ med in i Frölundas inre

– Det kändes jätteroligt och det var ingen tvekan kring det, säger han.

Klubbdirektör Christian Lechtaler är även han nöjd.

– Kontinuitet och utveckling är nyckelbegrepp i föreningen. Och att få behålla Fredrik i ytterligare tre säsonger känns tryggt. Samtidigt är det så att Fredrik har haft en bra utvecklingskurva, från spelare till sportchef, säger han på klubbens hemsida.

ANNONS

Sedan han lämnade isen och klev in på kontoret har det blivit ett SM-guld och två CHL-titlar för Frölunda. Men hungern för mer finns där och det är finns ingen tid för att slappa av.

– Nej, det är klart att vi har jättemycket utmaningar framför oss såklart. Det är många lag som mobiliserar och alla har samma mål – att vinna SM-guld såklart. Konkurrensen är stenhård men vi känner en jättestor framtidstro med alla våra talanger i akademin. Det gäller att ta vara på de killarna och få in dem i vår A-lagsverksamhet på sikt, säger Sjöström.

LÄS MER:Frölunda sonderar marknaden – här är drömnamnen

"Det vårt varumärke"

Pratar man om Frölundas lagbygge återkommer nästan alltid orden "akademi" och "egna talanger". Att utveckla sina egna spelare är en hjärtefråga för Sjöström.

– Ja, till stor del! Sen är det klart att vi inte bara kan ha unga spelare utan vi måste ju värva in bra spetsspelare också. Så det är en kombination men tryggheten i Frölunda är att vi har en jättebra akademi. Vi är stolta över att få upp de här killarna och det är förknippat med vårt varumärke, att vi har unga talangfulla spelare.

Visionen? Den är såklart att inför ett stort folkhav fira ännu ett guld.

– Det största vi har är ju att vi vill vinna SM-guld, det är inget snack. Sen har vi konkurrens och många vill vinna, men ambitionen är att alltid vara med och slåss om det även om vi kanske inte vinner varje säsong.

ANNONS

Hur ska ni lyckas med det, rent konkret?

– Många i vårat coaching-team har ju jobbat här i många år och vi känner varandra. Vi har även en hel del kärnspelare, men Joel (Lundqvist) i spetsen som varit här år ut och år in. Så det handlar om att bygga ett lag som kan hålla övertid, sen kommer det alltid vara spelare som försvinner. Men att kunna behålla många och jobba vidare kontinuerligt är väldigt viktigt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS