Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Söderström har blivit utsatt för ett misstänkt bedrägeri.  Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Fredrik Söderström har blivit utsatt för ett misstänkt bedrägeri. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Fredrik Söderström utsatt för bluff-sms

Hockeyprofilen Fredrik Söderström, 44, har blivit utsatt för ett misstänkt bedrägeri. I tron om att han hjälpte en person i nöd swishade han pengar, som nu kan visa sig vara en bluff.
– Det känns förnedrande, säger han till Sportbladet.

För ett tag sedan fick hockeyprofilen Fredrik Söderström ett sms till sin telefon. Bakom meddelandet fanns en person som uppgav sig för att vara i nöd. Personen sade att denne behövde pengar och befann sig i akut behov av hjälp.

Den tidigare hockeytränaren, som numera är expert på TV4/Cmore, läste meddelandet och anade inget oråd. I en hjälpande gest swishade han 100 kronor till personen.

– Det högg till i hjärtat när jag läste texten. Den var så personligt och känslosamt skriven. Som en normalt funtad människa kände jag för att hjälpa till, berättar han för Sportbladet.

”Då ska man fan inte ha ett enda öre”

Dagar senare fick han höra att tidigare kollegor och spelare fått liknande sms. När han under tisdagen lade ut en skärmdump på sms:et på Twitter fick han svar från flera personer som hade blivit utsatta för samma sak. Då insåg han att han hade blivit lurad.

– Jag brukar annars vara vaksam vad gäller spam-mejl och liknande, men nu var det så välformulerat och personligt skrivet. Det är också det som gör mig mest upprörd, när man spelar på folks känslor, för som gammal hockeytränare vet jag att det finns människor där ute som behöver hjälp på riktigt. Det känns så fult att missbruka det. Då ska man fan inte ha ett enda öre, säger Söderström till tidningen.

Har inte polisanmält

Han har ännu inte polisanmält händelsen.

– Nej, det ligger inte i mina avsikter att göra det. Varför jag lade ut det på Twitter var för att varna andra. Men sedan dess har det ju haglat in svar från kollegor som fått samma typ av sms, så om det framkommer värre saker får man naturligtvis väga in det och i så fall göra en polisanmälan, säger Söderström.

Enligt Sportbladet har personen som skickat sms:en tidigare blivit dömd för bedrägeri.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.