Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fredrik Claesson. Bild: DENNIS YLIKANGAS
Fredrik Claesson. Bild: DENNIS YLIKANGAS

Fredrik Claessons udda val av mållåt

Fredrik Claesson, 27, satte sitt första mål för säsongen i sitt Charlotte Checkers – då spelades en tämligen oväntad och blågul hymn!

Alla som har varit på en hockeymatch, eller bara sett en på tv, vet på ett ungefär hur det går till när hemmalaget gör mål.

Det drar igång en måltuta, strålkastare riktad mot motståndarens målvakt blinkar och i vissa fall bjuds det till och med på pyroteknik. Sen, som grädde på moset, spelas det en låt som allt som oftast är rivig och höjer stämningen i arenan.

Typexempel kan vara Chicago Blackhawks trallvänliga "Chelsea Dagger" eller Toronto Maple Leafs som dammar av 80-talsklassikern "You Make My Dreams" med Daryl Hall & John Oates

Men svensken Fredrik Claesson har valt att gå en annan väg. Den 27-årige backen fick, inför säsongen, välja en personlig låt som spelas när han gör mål för sitt AHL-lag Charlotte Checkers.

Inatt satte han sitt första mål för säsongen och då fick fansen avnjuta den svenska nationalsången.

Fredrik Claesson har spelat i Nordamerika sedan 2012 och men har haft svårt att ta en ordinarie plats i NHL. Han pendlade länge mellan Ottawa Senators och AHL-laget Binghamton Senators, inför fjolårssäsongen lämnade bytte han dock klubb till New York Rangers - där endast spelade 37 matcher.

Numer tillhör han Carolina Hurricanes, men har ännu endast spelat i farmarligan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.