Det var i slutet av den första perioden mot USA som Frederik Dichow fick en smäll mot huvudet. Målvakten spelade klart matchens första 20 minuter och var en stor bidragande orsak till att det stod 0–0 efter matchens första period.
Men när Dichow skrinnade ut från isen för periodvila kom han aldrig tillbaka igen.
– När jag kom ut i omklädningsrummet började jag spy direkt.
Den smäll Dichow hade fått under matchen var så pass allvarlig att han hade drabbats av en hjärnskakning. Dansken fick beskedet att VM var över.
– Det var jättetufft. Att spela VM är det man har sett fram emot hela säsongen, säger han.
Dichow mådde så dåligt att han inte hade ork nog att flyga hem från Finland där mästerskapet spelades. I stället blev han kvar på hotellrummet i två dagar innan han kunde åka hem.
– Jag mådde inte jättebra. Jag mådde illa, hade ont i huvudet och yrsel.
Dagarna gick till att vila, vila och vila.
– Jag kunde kolla lite tv. Kanske en halvtimme innan jag började må dåligt. Jag sov otroligt mycket de första dagarna.
Tillbaka i träning
Även när målvakten kom hem var det många timmar som gick åt att sova.
– Om jag började må dåligt var det bara att gå in i sovrummet eller ett mörkt rum. Det var bara att vänta ut det. Man kunde inte göra så mycket mer.
Huvudvärken och illamåendet var påtaglig de första dagarna men allt eftersom Dichow började må bättre kunde han också börja träna lite smått.
Under onsdagen, en och en halv vecka efter smällen, var han tillbaka för fullt när laget tränade.
– Nu känns det bra...
En spelare som dock ännu inte kunnat träna med laget är Mats Rosseli Olsen. Norrmannen missade VM efter att han ådragit sig en hjärnskakning i SM-slutspelet med Frölunda. Trots att det gått relativt lång tid sedan skadetillfället är han ännu inte återställd och det är fortsatt oklart när han kan vara tillbaka.
LÄS OCKSÅ: Danmarks avbräck – målvakten lämnar VM
LÄS OCKSÅ: Så här kan Frölunda se ut nästa säsong: ”En riktig storsatsning”
LÄS OCKSÅ: Så bra var spelarna i Frölunda: ”Historiskt dåligt”
Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.
Kommentarer
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.