Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

"Freddan" utfryst av sin klubb: "Hänt förut därborta"

Fredrik Pettersson, 29, är i frysboxen totalt i Ryssland. Senaste matchen var över tre veckor sedan. – De försöker frysa ut honom helt enkelt, säger assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv till Expressen.

Säsongen 2011-12 var hans senaste i Frölunda Indians. Då blev det 40 (16+24) poäng för Fredrik Pettersson. Göteborgaren som är extremt populär i Frölunda-kretsar har därefter spelat i både KHL och den schweiziska ligan.
Nu tillhör han Torpedo Nizjnij Novgorod där han har gjort tolv (5+7) poäng på 24 matcher. Men trots det dumpades han ner till farmarlaget i Ryssland. Där har han fortfarande inte fått göra en enda match, drygt tre veckor senare.
– Han är i farmarlaget. Han fick ju, om jag uppfattade situationen rätt, sparken och får inte vara kvar. Och så har han en kontraktssituation som gör att de inte kan skicka i väg honom bara. Då försöker de frysa ut honom helt enkelt. Det har hänt förut där borta, säger Tre Kronors assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv till Expressen.

Enligt uppgifter till tidningen behåller Pettersson sin lön i farmarlaget. Något som gör att han nu hålls helt utanför laget.
– Jag vill hem till Frölunda men jag känner att jag vill vara utomlands i några år till, sa han till GP tidigare i år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.