Franzén fixade Detroits fjärde raka

|

Den 31-årige Detroitforwarden är i högform och har gjort nio poäng på de fyra senaste matcherna. Samma sak kan sägas om Detroit som har fyra raka segrar.

Som vanligt var det gott om blågula inslag i målstatistiken när Detroit vann. Visserligen var det Dallasforwarden Loui Eriksson gjorde matchens första mål. Men innan första perioden var över kvitterade Niklas Kronwall, framspelad av Tomas Holmström.

I andra perioden bidrog lagkaptenen Nicklas Lidström med en assist. Och i slutperioden petade Franzén in det matchavgörande 3–2-målet efter 3.47.

Men den stora Detroithjälten var Ian White som räddade pucken med ansiktet just som alla trodde att Dallas skulle utjämna till 3–3. Efter matchen fördes White till sjukhus för omplåstring.

–Han gör vad som helst för att vinna, sade målvakten Jimmy Howard som var överspelad vid tillfället.

Johan Hedberg stod i mål när hans New Jersey besegrade Washington med 3–2. Hedberg släppte in två av nio skott i första perioden, men revanscherade sig i straffläggningen där han snuvade Nicklas Bäckström på ett mål i den fjärde straffomgången innan David Clarkson avgjorde för New Jersey.