Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Frölundatränaren Kristofer Näslund får sin tröja hissad

Frölundas assisterande tränare Kristofer Näslund är BIK Karlskogas kanske främsta spelare genom tiderna.
Nu väljer Värmlandsklubben att hylla honom genom att hissa hans tröjnummer 24.
– Att ingen annan ska bära den tröjan känns otroligt hedrande, säger han på Frölundas Twitter.

Kristofer Näslund kom till den klassiska Värmlandsklubben, som vid det tillfället hette Bofors IK, 1998 och 16 säsonger senare lade han skridskorna på hyllan som klubbens främste poängspelare (443) genom tiderna.

Efter spelarkarriären inledde "Näsa" tränarkarriären i BIK Karlskoga och 2016/17 var han endast ett steg från att leda sitt lag till SHL.

Nu väljer Karlskoga att att hylla Kristofer Näslund som, inför förra säsongen, tog över ansvaret för försvarsspelet i Frölunda efter Pär Johansson.

– Det känns naturligtvis jättebra att lämna något efter sig. Jag har ju hållit på där i 20 år och att sen få ett sånt bevis på tacksamhet av klubben känns grymt. Jag vet att när min far dog för några år sedan kändes det konstigt att han inte lämnade något efter sig, men jag får verkligen lämna något efter mig som alltid kommer hänga där uppe. Att ingen annan ska bära den tröjan känns otroligt hedrande, säger han på Frölundas Twitter.

Kristofer Näslund är en av Karlskogas främste spelare genom tiderna. Bild: ANNA-LENA BERGQVIST
Kristofer Näslund är en av Karlskogas främste spelare genom tiderna. Bild: ANNA-LENA BERGQVIST

Kristofer Näslund är född i Östersund och representerade Luleå, Mariestad BoIS och Björklöven i sammanlagt fyra säsonger innan han hamnade i Karlskoga som 22-åring.

En stad han mer eller mindre ser som sitt hem.

– Det har väl egentligen format mycket av min vuxna person, jag har egentligen hela mitt liv där. Jag har hittat min fru i Karlskoga, mina barn har varit i Karlskoga, min mamma har flyttat till Karlskoga och det har blivit någon form av arbetare av mig där.

"Lite nervös och pirrig"

7 februari hissas hans nummer 24 i Nobelhallen, då kommer AIK på besök.

– Jag blir lite nervös och pirrig för det är klart att det är en jättestor händelse för mig och min familj. För mig är Karlskoga-publiken de som känner mig bäst och jag känner dem bäst. Så det ska bli jättehärligt att stå där och se den åka upp i taket, det blir på något sätt det ultimata beviset på ett gott samarbete mellan spelare och klubben.

Utöver Näslund har Karlskoga även valt att pensionera forne förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafssons nummer 16 och Växjö Lakes assisterande tränare Tobias Thermells nummer 11.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.