Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Frölundasupportrarnas kupp – sköt fyrverkerier utanför Djurgårdens hotell

Inför ödesmötet mellan Frölunda och Djurgården smällde Frölunda-supportrar av fyrverkerier utanför Djurgårdens hotell i Göteborg – vilket väckte flera spelare.
– Det var mest av allt ett dåligt försök, säger backen Tom Nilsson.

Frölunda vann första mötet i Play In-spelet mot Djurgården och stod med ena benet i en kvartsfinal. Men i det andra mötet i Scandinavium slutade det med en storförlust och 2-7.

Därmed är det 1-1 i matcher.

Nästa match är därför livsviktig för de två lagen för förloraren i torsdagens möte åker ut och säsongen är över.

LÄS MER: Johan Mattssons sista strid för Frölunda

Därför försökte några Frölunda-fans göra sitt för att störa spelarna i Djurgården.

Under natten till torsdagen smälldes det av ett gäng fyrverkerier utanför hotellet som Djurgården bor på i centrala Göteborg.

– Det var några grabbar som vaknade av det. Jag märkte ingenting, jag sov igenom det. Men det var tydligen lite fyrverkerier, säger backen Tom Nilsson.

LÄS MER: Frölundas okände talang på väg till NHL – via succé på college

Ett klipp på sociala medier som publicerades klockan fem över halv fyra natten till torsdagen visar hur ett antal fyrverkerier går av utanför hotellet.

”Det var ingenting som störde oss alls”

Han menar även på att försöket från supportrarna inte direkt gav någon frukt.

– Det var egentligen bara garv åt det nu på morgonen. Vi gör inget mer av det. Det var ingenting som störde oss alls, säger han och fortsätter:

– Det var mest av allt ett dåligt försök skulle jag säga.

LÄS MER: Hyllas i Husdrömmar – nu rasar arkitektjobben in för Fernström

Det återstår att se om det märks ute på isen i Scandinavium under kvällen. Klart är i alla fall att en förlust för Frölunda skulle innebära en rejäl missräkning för klubben. Eller ja, ett fiasko till och med.

– Vi brukar ju ligga i toppen av serien och gå in i kvartsfinalerna, det är där vi brukar vara och vi är vana vid det. Nu måste vi spela för att undvika fiasko. Vi alla räknar varje år med semifinal och når vi inte dit är det ett fiasko. Det blir en mental utmaning med ett play in men om vi klarar av det och sen får ställas mot Rögle eller Växjö då ser förutsättningarna lite annorlunda ut, sa Roger Rönnberg inför Play In-serien mot Djurgården.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.