Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölundastjärnans pik mot Luleå: Det är det enda de har

Frölunda har kopplat greppet om semifinalserien mot Luleå. En som inte är särskilt imponerad av Luleå är Johan Sundström som sågar Luleås försök att få Frölunda-spelarna ur balans. – Det är ju det enda de har, säger han.

Efter 3-0 i Scandinavium under onsdagskvällen leder Frölunda nu matchserien med 2-1 inför fortsättningen på fredag. Dock verkar laget få klara sig utan målvakten Lasse Johansson som skadade sig och ska undersökas vidare. Luleås tuffa spel och försök att få spelarna i Frölunda ur balans – det ger inte Johan Sundström mycket för.

– Ja, men det är det enda de har plus lite skicklighet. Spelar vi som vi vill så vinner vi över Luleå, säger han.
 

Känslan efter 2-1 i matcher?

– Skönt med en seger men vi är inte färdiga ännu. Vi hurrade knappt efter segern nu, vi klappade lite och började ladda direkt för fredag.

För Roger Rönnberg är tankarna på att lyckas ta en seger uppe i Luleå.

– I min skalle ska vi bryta serven, det är där jag är i tanken nu. Jag är väldigt nöjd med matchen senast, vi vinner de hårda närkamperna, har disciplin tar inga dumma utvisningar, vi spelar hårt framför deras målvakt och vinner både kampen och spelet. Vi visar att vi är ett lag att räkna med, säger han.

Under hela säsongen har Rönnberg och hans spelare pratat om tron på sin egen spelidé. Tror de bara på sitt sätt att spela så kommer segrarna att komma.

– Får vi upp tempot och passningarna så hänger Luleå inte riktigt med, de är tröga när de får vända. Sen får vi inte ge de powerplay som sist, vi gav bort ett 5 mot 3 och slarvade bort matchen uppe i Luleå sist. Det ska vi inte göra nu, säger Sundström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.