Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Frölundastjärnan om tunga tiden: "Inte fått det att lossna"

Han värvades in som en poängsspelare som skulle leverera för Frölunda. Men för Simon Hjalmarsson har säsongen blivit en missräkning.… – Jag har inte fått det att lossna, säger han.

Den 27-årige forwarden gjorde en match för A-laget i Frölunda innan han under 2008-09 lämnade klubben för Rögle. Till den här säsongen – efter första SM-guldet på elva år – värvades Simon Hjalmarsson tillbaka till Frölunda. En drömvärvning för klubben som tappade rejält med offensiv kraft efter guldet.
Men succén för Hjalmarsson har uteblivit, på 36 matcher i årets SHL har det endast blivit 15 (5+10) poäng.
– Det känns ändå jättebra. Jag känner mig jättepigg i matcherna men har inte fått det att lossna riktigt. Samtidigt, det är en lagsport och det är inte bara jag som ska göra mål. Det spelar ingen roll för mig så länge vi vinner, säger han och fortsätter.
– Jag känner att jag orkar mer och att jag kommer till lägen. Det kommer att släppa tillslut när man får lite medstuds med sig. Men jag är inte orolig alls.

Du värvades som en poängsspelare, hade stor press på dig?
– Givetvis vill man alltid göra mer poäng. Sen hade det varit värre om vi hade legat i botten och man känt att mer vilade på ens axlar. Jag vill alltid göra mer poäng men jag känner ingen oro, ingen panik. Jag vet att jag har det i mig och känner att jag har bra fart, bra självförtroende och förhoppningsvis lossnar det nu när det kommer lite viktigare matcher.

Börjat tänka på slutspelet redan?
– Nej, det har jag inte. Vi har en serieseger att slåss om först och då gäller det att ta varje match som om den vore den sista. Vi ska inte tro att det är färdigt och slå av på takten. Vi ska fortsätta ligga på en hög nivå.

Segern mot Karlskrona under tisdagen var välbehövlig för Frölunda efter två förluster. Efter nästintill idel segrar kom förlusterna – men oron infann sig aldrig.
– Vi får ingen panik utan litar på vårt spel och det lönar sig i slutändan. Vi har satt oss i en bra sits där vi kan ha ett ganska skönt lugn även om vi förlorar två matcher. Två matcher är egentligen ingenting, samtidigt kan en negativ rad lätt byggas på så det var viktigt för oss att bryta den direkt. Blir det en längre svit så blir det alltid svårare att ta sig ur det, säger Hjalmarsson.

Är det nu det lossnar för dig?
– Jag hoppas det!
– Det är det lilla sista som saknats för att vända proppen ur.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.