Frölundastjärnan anklagas för att filma: "Kan förstå det"

Johan Gustafsson anklagades för att filma i första kvartsfinalen mot Skellefteå. Något som målvakten själv förstår. – Jag kan förstå det när man ser bilderna, säger han.

ANNONS
|

Skellefteå hade redan fått ett mål bortdömd när ännu ett mål dömdes bort. Den gången för att Jimmie Ericsson var inne och delade ut en liten tryckare på Johan Gustafsson som gick i backen.

Efter matchen anklagades Gustafsson för att filma av C More-experten Niklas Wikegård.

– Johan Gustafsson spelar över, en sådan smäll får han inte. Blir han störd eller blir han det inte, det är svårt att säga, säger Wikegård.

Även Skellefteå-tränaren, Fredrik Öberg var inne på att ”JG” föll enkelt, något som Gustafsson själv förstår efter matchen.

– Jag får en näve i bröstet och är på väg ner och på så sätt blir det en onaturlig rörelse. Jag ska hamna på knä när jag går ner men hamnar på rumpan då han trycker bakåt, säger han och fortsätter.

ANNONS

– Jag kan förstå hur det ser ut när man ser bilderna. Men de som vet förstår, när man är på väg ner så är man väldigt sårbar. Då får jag en handske i bröstet och har inte så mycket att sätta mot. Det är min syn på saken.

Känns som att domarna skyddar målvakterna lite?

– Det tog vi upp i somras, vi ville inte ha sådana skador som i förra slutspelet. Då var det mycket puckar in och in med mycket folk. Som målvakt är man sårbar i de lägena, det behövs inte jättemycket för att man ska göra sig illa. Det försökte vi stävja innan sommaren. På gott och ont tycker jag att vi gjort det under säsongen och det är det här vi kom överens om i ligan.

– Vi får ta en utvärdering efter säsongen, nu har vi de här reglerna och det är det som gäller.

Hur ska ni ladda om nu?

– Det är bara en match som har spelats. Vi måste ladda om för det kommer att bli en minst lika tuff match i Skellefteå, säger Johan Gustafsson.

– Det är extremt viktigt med sömn och kost. Träningen blir inte så tungt nu, det är skallar och ben som måste vara på, säger Joel Lundqvist.

ANNONS
ANNONS