Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Frölundaspelarna kritiska efter förlusten: "Inte upp i nivå"

Det blev förlust i premiären för Frölunda. Efteråt är spelarna kritiska mot insatsen. – Vi kommer inte upp i nivå, säger Robin Figren.

Det såg ganska bra ut i den första perioden. En jämn period där matchen stod och vägde. Men Malmö körde över de regerande mästarna i den andra perioden och gick upp till ledning med 3–0. Men i den tredje perioden vände matchen helt och Frölunda var överlägsna men kom aldrig närmare än 3–2. En förlust i premiären för mästarlaget som var kritiska mot sin insats efteråt.
– Vi är tunna utan puck och tappar puckar lätt. Det kan säkert ha varit spänt på sina håll men inställningen tycker jag fanns där. Men vi överarbetar i vissa situationer, säger Joel Lundqvist och fortsätter.
– Det gäller att vi flyttar fram positionerna och blir bättre. Det vore konstigt om allt stämde direkt. Vi har många nya i laget men det kan vi inte använda som ursäkt. Vi måste kunna vinna ändå.

Nyförvärvet Simon Hjalmarsson satte viktiga 3–1 reduceringen för Frölunda och fick liv i matchen. Forwarden var dock inte särskilt lycklig efter förlusten.
– Vi får ta med oss tredje perioden. Annars var det ingen höjdare direkt. Vi tappade energi och hade inga långa byten i deras zon. Lika snabbt som vi kom in i zon så tappade vi pucken och de kunde väna på oss. Det kanske blir lite väl mycket att man håller i klubben lite för hårt. Vi måste kunna vara så tuffa med puck att man vågar hålla i den och kanske ta en smäll.
– Men man kan inte förvänta sig 52 supermatcher …

Robin Figren är inne på samma linje som sina lagkamrater. Att Frölunda på grund av någon anledning inte kom upp i nivå.
– Vi gör ändå ett ärligt försök i tredje och hittar någon typ av spel. Jag vet inte varför det blev som det blev. Men vi vårdar inte puck på det sätt vi ska och har inte tålamod och kyla. Sen ju mer matchen lider så hittar vi tillbaka till det. Men det är klart att det svider efteråt men man får erkänna att det nog var ett rättvist resultat, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.