Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Frölundaspelaren förd till sjukhus

Det uppstod otäcka scener under CHL-finalen mellan Frölunda och Sparta Prag. Hemmaspelaren Patrik "Purre" Carlsson fick en klubba över halsen och var tvungen att föras till sjukhus.

När CHL-finalen mellan Frölunda och Sparta Prag drog igång var många, om inte alla, blickar var riktade mot gästernas bjässe André Devaux. Något som ledde till att den reslige Kanadensaren, felaktigt, blev påhoppad av hemmalaget.

Läs mer: Skandalspelaren tillbaka på svensk mark - ställs mot Frölunda.

Efter lite drygt halva första perioden uppstod det otäcka scener när Frölundas Patrik Carlsson föll till isen i stora smärtor, detta efter att han till synes fått en klubbspets på sitt struphuvud. Något som ledde till att den 29-årige forwarden fick lämna matchen och arenan.

– Han ska till sjukhuset och ska undersökas. Det är ingen fara men han ska undersökas, säger Roger Rönnberg till SVT.

Deveaux som senast han spelade i SHL blev avstängd elva månader efter sin attack på Per Helmersson var i närheten av situationen och instinktivt hoppade Frölunda spelarna på forwarden.

Men på reprisen kunde man dock se att det inte var Deveauxs klubba som träffat "Purre" på halsen, det istället var Miroslav Forman som var den "skyldige". Trotts att det i efterhand såg ut som en olycka valde domarna att dela ut ett matchstraff. 

Skadeproblemen slutade dock inte vid Patrik Carlsson. Johan Sundström, en av Frölundas starkast lysande stjärnor, fick nämligen, under andra perioden, lämna isen efter att han fått en smäll mot sitt knä. Forwarden var märkbart i smärtor när han haltade av isen och in i Frölundas omklädningsrum.

– Jag har ingen aning hur det är med honom, jag såg bara att han haltade, Pär Johansson till SVT om Johan Sundström.

Enligt uppgifter till GT handlade det dock bara om en lårkaka.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.