Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Frölundas uppladdning inför rivalmötet – tacoskväll hos Rhett Rakhshani

Hur laddar man bäst upp inför ett rivalmötet med Färjestad? Jo, om man frågar Rhett Rakhshani, 31, är det genom att bjuda in lagkamraterna på en taco-kväll hemma i hans lya.
– Jag älskar killarna och kan inte spendera nog med tid med dem, säger han.

Det mesta går just nu Frölundas väg ute på isen och segrarna avlöser varandra. När det nu är dags att möta Färjestad igen kommer det att bli ett speciellt möte. Särskilt med tanke på Frölundas seger med 8–2 i Frölundaborg som innebar att Frölunda slog ut Färjestad ur CHL-slutspelet.

– Är det extra rivalitet mellan de här två lagen, säger Rhett Rakhshani.

Jo, det får man nog säga! Har du inte märkt det?

– Jag vet inte så mycket om historien mellan de svenska lagen och så men det är ett roligt lag att möta. Det är alltid bra tävling och en hög nivå därute så jag är exalterad över att möta dem igen, säger han och fortsätter:

– Vi känner oss familjära med varandra då vi mött varandra flera gånger nu. Vi har varit i en slutspelsserie mot varandra och de får nu chansen att ta ned oss och kommer att vara hungriga. Det ska vi också vara.

För Rhett Rakhshani finns det flera andra saker som gör honom lycklig just nu. Saker som inte har med hockeyspelandet att göra.

– Solen är tillbaka! Jag såg den i morse igen! Det är något jag absolut får energi av, säger han.

Och ni har redan julpyntat hemma?

– Ja, vi har trädet uppe redan och det är roligt! Min fru vill ha trädet uppe tidigt och vi har redan firat lite, njutit av lite julmusik och sett ett par filmer. Det är en skön tid på året och det lyfter ditt humör under de här mörka vintermånaderna.

Extra kul med julen som småbarnspappa?

– Ja, det är väldigt speciellt att se dem. Nu är det ju bara trädet uppe men när julen närmar sig och de får lite presenter så kommer det att bli extra kul.

Nyligen möttes Rhett Rakhshani och Ryan Lasch i en kockduell hos Håkan Thörnström. Den duellen vann Ryan Lasch och Rhett Rakhshani verkar ha fått blodad tand. För under fredagskvällen är det tacos hemma hos Rakhshani för lagkamraterna.

– Det blir tacos hemma hos mig, säger han.

Varför det?

– Jag älskar killarna här och kan inte spendera nog med tid med dem. Det är kul att komma ihop som grupp och få visa upp mina mexikanska rötter.

Är det viktigt att göra saker ihop utanför isen?

– Oh ja! Det är väldigt viktigt, jag gillar det definitivt och det är både speciellt och roligt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.