Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Frölundas svit intakt mot Timrå – inte förlorat på sju år

Frölunda hade inte förlorat mot Timrå sedan 29 oktober 2011. En svit som är intakt efter segern med 3–2 under fredagskvällen.

Det var ett rejält manfall som väntade Roger Rönnberg när Timrå kom på besök till Göteborg. Tim Söderlund blev avstängd efter sin huvudtackling på Niklas Svedberg i förra matchen.

Samtidigt krånglade Viktor Ekboms rygg, Joel Mustonen var magsjuk, Samuel Fagemo och Filip Westerlund är iväg med Juniorkronorna.

Som om det inte vore nog så skulle det snart bli än värre.

Under fredagen undersöktes Ryan Lasch på sjukhus efter problem med sitt knä. Det slutade i en operation för poängkungen som nu blir borta i två-tre veckor, enligt Roger Rönnberg.

LÄS MER: Det här måste jultomten leverera till Frölunda

– Vi har gjort bedömningen att det var dags att ta tag i det nu. Vi får tillbaka en Ryan i toppform i stället för att spela med skador, säger han.

Luckorna i laguppställningen gjorde att flera juniorer som Filip Hasa, Jonatan Lundin Andersson och Karl Henriksson alla fick chansen i deras frånvaro.

LÄS MER: Lasch opererad – så länge blir storstjärnan borta

Väl på isen skulle det dock inte vara något snack i den första perioden. Först hittade Pathrik Westerholm snyggt fram till Oliwer Fjellström som drog upp pucken högt i nätmaskorna bakom Victor Brattström.

Fjellströms första fullträff för säsongen.

– Det var skönt! Det är öppet för mig och det ser ut som att målvakten inte riktigt är med, det är alltid kul att göra mål, säger han till C More.

Bara minuter senare skulle det rassla till bakom Brattström igen. Den här gången var det Max Friberg och Joel Lundqvist som stod för förarbetet och Rhett Rakhshani kunde raka in en retur.

LÄS MER: Frölundas fem bästa spelar mot Timrå

Patrik Carlsson ville inte vara sämre han när han bombade in 3–0 i powerplay efter att Chay Genoway och Rhett Rakhshani serverat honom pucken.

Fem minuter senare skulle dock Johan Gustafssons nolla vara spräckt. Något som Morten Madsen i Timrå kan tacka Rhett Rakhshani för som bjöd på det målet med en vansinnespassning i egen zon.

– Det är vi som styr det mesta. Det finns jättemycket att ta med sig till tredje perioden, säger Patrik Carlsson till C More.

LÄS MER: Kraftigt stjärnfall i Frölundas anfall

Men Timrå skulle krypa än närmare när Johannes Kinnvall fick stå helt öppen och raka in reduceringen.

Några fler mål blev det dock inte den här fredagskvällen.

Efter segern väntar nu lite julfirande för spelarna i Frölunda. Men lite lugnt med julmaten får det allt bli för redan på Annandag jul är det dags igen – då kommer toppkonkurrenten Luleå på besök till Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.