Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/10

Frölundas supervapen – slog till fem gånger om

Åtta mål i matchen för Frölunda – fem kom i powerplay. En nästintill unik siffra för Frölunda. – Det banade väg för oss, säger Pär Johansson, assisterande tränare.

Supertalangen Victor Olofsson visade vägen med matchens första powerplaymål. Frölunda var dock långtifrån färdiga där utan Casey Wellman, Henrik Tömmernes gånger två och Sean Bergenheim slog alla till i numerärt överläge. Något som fick assisterande tränaren, Pär Johansson att njuta.
– Vi har ett väldigt bra powerplay! Det banade väg för oss efter att vi fick en lite taskig start. Vi har haft ett par sådana perioder och det är något vi får fundera över. Men jag är glad att vi vann och att powerplay var så bra, kul för folk att få se mycket mål, säger han.

En som fick mycket speltid i powerplay men ändå fick lämna isen utan några mål var lagkaptenen Joel Lundqvist.
– Rolig och svängig match. Extra roligt för oss när det gick bra, det hade inte varit lika roligt om det var ombytta roller. Det är viktigt och bra att vi får igång vårt powerplay. Det ger självförtroende.

Bäst i powerplay i kanske hela SHL är backen Henrik Tömmernes. Från offensiv blålinje är han livsfarlig med sitt spelsinne och fruktade skott – mot Växjö slog han till två gånger om inom loppet av ett par minuter.
– Varje gång vi hade powerplay kändes det som att det skulle bli mål. Vi får ett bra flyt och får igång spelet, säger han och fortsätter.
– Det är möjligt att det hände förra året ... då hade vi ett minst lika bra om inte bättre powerplay. Så det är skönt att få igång det nu och att många gör poäng.

Han gjorde inga mål i powerplay men Johan Sundström stod ändå för tre passningspoäng i numerärt överläge.
– Det är kul att spela när det händer saker, vi har bra stäm och bygger upp det bra. Sen ska vi stänga till defensivt och inte släppa till så mycket, säger han kritiskt.

Vad säger du om ert powerplay?
– Det är bra! Vi har bra struktur och vet hur vi ska göra. Nu gör vi mål både spel fem mot fyra och spel fem mot tre. Det är väldigt bra.

Hur förklarar du den här islossningen då? Tränat extra i veckan?
– Nej, vi har inte tränat extra på just powerplay utan nöter det kontinuerligt. Det är mycket detaljer och många videomötet där vi studerar vad vi kan förbättra. Vi ska bygga vidare på det här och fortsätta att göra det varje vecka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.