Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Frölundas succétalang stod över träning

Under måndagen är det dags för kvartsfinal i JVM och juniorkronorna ställs mot Slovakien, men under söndagens träning fanns inte succéspelaren Carl Grundström med.

Juniorkronorna har, som väntat, gått bra under gruppspelet i JVM och man kunde tämligen bekvämt kunde man ta sig vidare till kvartsfinal.

Detta efter fyra gruppspelssegrar som innebar att man inte förlorat en gruppspelsmatch sedan förlusten mot USA i Leksand 2006(!).

Carl Grundström saknad

Under måndagen är det vinna eller försvinna som gäller för juniorkronorna, men under söndagsträningen saknades nyckelspelaren och frölundaiten Carl Grundström, det skriver Expressen

Men enligt lagets läkare Sofia Sunnerud så finns det ingen anledning att vara orolig.

– Han behöver vila bara, ibland kan det vara så. Det är ingen fara för matchen imorrn utan han behöver helt enkelt vila, säger läkaren Sofia Sunnerud till Expressen.

Har varit en nyckelspelare

Carl Grundström har helt klart haft sitt genombrott i år, han har öst in både mål och poäng i sitt Frölunda och har fortsatt på det inslagna spåret i JVM.

På fyra matcher har han gjort ett mål och fyra assist.

Bästa poängplockaren i Juniorkronorna är Alexander Nylander som mäktat med fyra mål och fem målgivande passningar. Något som gör att han dessutom leder hela mästerskapets poängliga.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.