Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: DANIEL ERIKSSON
Bild: DANIEL ERIKSSON

Frölundas succé fortsätter – femte raka segern

Roger Rönnberg ville se Frölunda ta kliv på utvecklingstrappan. Det fick han kanske inte.
Men 4–2 på Leksand borta gav femte raka segern.

Karl Stollery har haft en svajig inledning på sin sejour för svenska mästaren Frölunda. Backen från Kanada har blandat och gett, haft aningen svårt att hitta rätt – men den senaste tiden har 31-åringen spelat upp sig.

Mot Leksand ordnade han också det första målet med en indian på bröstet.

– Det var en bra och snabb övergång. Lucas (Raymond) skyddade pucken bra när han åkte runt målet – och jag tänkte att jag skulle försöka överraska målvakten, berättar Stollery.

Det gjorde han verkligen.

Leksands Axel Brage var inte alls med på skottet – som nästan i höjd med förlängda mållinjen vallades in via keeperns ben.

– Jag vet inte ens vad jag gjorde där nere! Vanligtvis är jag uppe på blålinjen – men jag tar absolut det målet, säger Stollery efteråt.

"Mjuka och runda"

Annars var det inte särskilt bra spel från Frölunda, som tappade sitt spel emellanåt.

– Mm. Det är kanske kul för spelarna ibland, men tränarna brukar inte gilla när det är för mycket utanför vårt system, erkänner Stollery.

Leksand kvitterade också genom Mattias Ritola, som fick pucken till skänks av Frölundas Anders Grönlund. I samband med målet skickade Ritola också en armbåge mot Viktor Ekboms huvud – och det var därmed färdigspelat för backen.

– Vi ser ganska mjuka och runda ut – och spelar bort ganska många lägen i anfallszon. Det gillar jag inte! Jag vill att vi blir mycket mer direkta i vårt anfallsspel, säger Roger Rönnberg till C More.

Men i andra perioden tog laget dessutom den ena utvisningen efter den andra – och Leksand ordnade 15–7 i skott på mål, exempelvis.

Lennström avgjorde

Jon Knuts petade in ledningen, men bara 18 sekunder senare svarade Johan Sundström med en grym arbetsinsats. Han snodde pucken i anfallszon, snurrade runt – och skickade in 2–2.

Slit kombinerat med klass.

I den tredje perioden ökade Frölunda farten – och spelade allt bättre. Theodor Lennström fick ostört vandra in i Leksands försvar och snärtade upp ledningspucken en bit in i perioden.

Det var backens andra mål för säsongen – och det var vad han mäktade med på hela den förra säsongen i Färjestad.

Sedan visade Lucas Raymond återigen varför han kommer att väljas högt i NHL-draften nästa sommar. Han spelade läckert fram Johan Sundström, som i farten styrde in vinstpucken – 2–4.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.