Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Frölundas stora problem – laget gör för få mål

Frölunda öste in mål under stora delar av hösten och vintern. Men de sista veckorna har lagets offensiv stött på problem – något som har blivit ett återkommande problem för laget.
– Det ser lite frustrerat ut bland killarna, säger Roger Rönnberg.

Om Rögle varit en mardrömsmotståndare för Frölunda den här säsongen har Skellefteå varit raka motsatsen. De senaste mötena mellan lagen har slutat med seger för Frölunda med 6–1 och 5–1.

Läge för en ny målfest även nu?

Nja, inte för Frölunda i alla all.

För nu var det Skellefteås tur att få jubla.

LÄS MER: Rakhshani om framtiden: "Har starka rötter här"

Albin Sundvik gav hemmalaget ledningen efter att Karl Stollery och Johan Mattsson stått för bjudningen. Theodor Lennström skulle visserligen kvittera men därefter slog både Andreas Wingerli och Jonathan Pudas till och gjorde både 2–1 och 3–1.

Samuel Fagemo kunde reducera men närmare än så kom inte Frölunda. Istället kunde Linus Lindström skicka in 4–2 i tom kasse i slutminuterna.

– Förutom första tio av matchen som inte är bra så tycker jag att vi jobbar oss in i matchen. Vi spelar bra men vi har fortsatt problem att göra mål, säger Roger Rönnberg.

Ja, fakta är att efter segern mot Leksand hemma i Scandinavium i slutet av november med 7–1 har målskyttet hackat för Frölunda.

LÄS MER: Knepet i Frölunda – halva laget har hakat på

Därefter har Frölunda spelat tolv matcher i SHL.

Endast en gång har laget gjort mer än två mål – då mot Växjö i slutet av december.

– Effektiviteten går upp och ner under en säsong. Vi skapar ändå lägen, hade vi inte gjort det så hade jag varit orolig. Nu har vi fem frilägen men sätter inte dit den och ser lite frustrerat ut bland killarna. Vi måste coola ner oss lite och spela med ett större lugn. Killarna vill så mycket därute och det känns som om de är lite stressade, säger Roger Rönnberg.

Har det satt sig lite mentalt hos spelarna?

– Jag vet inte. Det är olika för olika människor och vi kan inte hitta en lösning för alla.

Varför har ni så svårt att göra mål just nu då?

– Någonstans handlar det om att vi måste hitta en mentalitet att vi ska vara bestämda att pucken ska in till vilket pris som helst. Det är inte alltid de vackra målen som behövs utan vi måste kunna göra mål på returer och skymningar och vara hetare framför målvakterna. Vi måste börja med det och börja göra mål på det sättet, säger han och fortsätter:

– Allt i det vi gör är mentalt. Självförtroende är en färskvara och det ska vi jobba oss till igen. Som tur är har vi grundspelet i ordning i övrigt och jag förväntar mig ketchupeffekten snart, den kommer nog redan i nästa match.

Och då lossnar det för er?

– Jag tror det!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.