Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Frölundas slutspeldröm lever

Frölunda är tvingat att vinna i Tjeckien – och lyckas med det. 4–3 mot Mountfield – och nu leder den regerande mästaren sin CHL-grupp.

Frölunda inleder alldeles lysande i CPP Arena i Hradec Králové, Tjeckien. Laget är taggat, vill verkligen visa att matchen i Frölundaborg förra veckan var en tillfällighet.

Och det ser bra ut.

Max Friberg snärtar in 0–1 i krysset och Ryan Lasch vallar in 0–2 från en position bakom målet. När tjeckerna reducerar med ett kanonskott från Mislav Rosandic så svarar Frölunda direkt med ett tredje mål, den gången från Julius Bergman.

Det ser bra ut, men så händer det något.

Frölunda slappnar av – och då får 21-årige supertalangen Radovan Pavlik tillåtelse att åka slalom genom försvaret.

Han sprätter in pucken bakom Johan Mattsson i målet – och i slutet av perioden får Mountfield även chansen att spela fem mot tre i en kort stund.

LÄS MER: Rönnberg letar fortfarande 60 bra minuter

I andra perioden får Frölunda chansen att koppla greppet – med spel i fem mot tre i över en minut. Men det är alldeles för stillastående i spelformen och det blir i stället tjeckerna som tar över spelmässigt.

Frölunda har några riktigt heta chanser, Ryan Lasch är helt frispelad och bör göra mål – men får inte ens avslutet på nät.

Men annars är känslan att tjeckerna ligger närmast en kvittering. Johan Mattsson släpper en puck bakom sig – och Joel Lundqvist av alla försvarare tvingas rädda på mållinjen.

Mattsson har också ett par riktigt kvalificerade räddningar och det kommer inga mål.

LÄS MER: Nu ska Mattsson se till att bli nummer ett igen

I tredje så höjer Frölunda tempot. Backen Karl Stollery skjuter, Johan Sundström får ta i returen och vallar via Mats Rosseli Olsens skridsko in pucken i mål. 2–4 – och grepp om matchen.

Men Mountfield får en chans i slutet av matchen.

Patrik Carlsson tar en onödig utvisning och tjeckerna rycker sin målvakt. I spel sex mot fyra så sätter Radek Smolanek pucken i nät, 3–4 … men närmare än så kommer inte Mountfield.

Numera leder Frölunda sin grupp – även om Cardiff kan passera vid vinst mot Graz senare i kväll.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.