1/12

Frölundas ras i Växjö – släppte fem raka och förlorade

Frölunda hade 2–1 mot Växjö på bortais. Då kom raset där man släppte fem (!) raka mål och tappade till förlust. – Det är slarvigt av oss, säger Max Friberg.

Det svängde fram och tillbaka till en början i Växjö. Det var hemmalaget som tog ledningen genom Martin Lundberg innan Anthony Greco kvitterade. Tidigt i den andra perioden höll amerikanen sig framme igen.

Det var 2–1 till Frölunda.

Så långt, var Roger Rönnberg nöjd.

Det skulle dock vända.

– Den här matchen har två ansikten tycker jag. Det är en start jag är jättenöjd där vi spelar väldigt bra. Det är en bra första period där vi skapar mycket lägen och driver spelet helt okej för att vara borta mot Växjö. I andra är det mycket boxplay och vi tappar lite moment där i spelet. Sedan har vi inte alls koncentrationen i tredje för att gå för det. Det är en bra, en okej och en jättedålig period, säger han och fortsätter:

– Det räcker inte för att rubba Växjö.

För ja, den fullträffen från Anthony Greco blev Frölundas sista.

Frölundas ras: Släppte in fem raka mål

Växjö, de gjorde fem (!) raka mål.

Lukas Bengtsson kvitterade innan Jayden Halbgewachs gav sitt lag ledningen. Därefter fyllde Jachim Blichfeld och Manuel Ågren på innan Victor Stjernborg satte dit sista pucken.

– Det är slarvigt av oss. Det är en jämn match men så kommer deras 4–2-mål där. Det är slarvigt av mig att dra en onödig chanspassning där. Den tar jag på mig. Vi måste också vara smartare och inte dra på oss så många utvisningar, säger Max Friberg.

Påverkade det er att ni spela så sent som i onsdags mot Färjestad?

– Nej, det var ingen fara. Vi är ett vältränat gäng så det var inget problem. Jag tycker mer att matchen gick i fel riktning för oss och det var inte på grund av orken. Vi måste stå upp lite mer i spelet, ta fler initiativ och våga göra saker när vi har pucken.

Att siffrorna rann iväg i slutet och att Växjö vann med 6–2 är inget som satte några spår hos spelarna i Frölunda. För i en slutspelsserie spelar det ingen roll hur mycket man förlorar med.

Det är hela tiden fokus på nästa match.

– Vi kollar inget på det eller tänker på det. Vi ser mer till vad vi kan göra bättre till på söndag. Det är ändå jämnt långt in i matchen innan det sticker iväg på slutet och det spelar ingen större roll, säger Max Friberg och fortsätter:

– Det gäller att ha tålamod. Vi måste bli bättre till varje match och det gjorde vi bra i serien mot Färjestad. Det gäller att vi gör samma saker nu för att slå Växjö. Vi har vad som krävs för att göra en bättre prestation. Vi kan göra det mycket bättre och gör vi det måste Växjö också höja sig. Nu tycker jag att vi kan bli bättre på mycket till på söndag.

Rönnberg: Mycket vi har i egna händer

Roger Rönnberg är inne på samma linje som Max Friberg.

Att han redan nu sett flera saker som han och hans spelare måste göra bättre redan på söndag, annars kan det då vara 2–0 i matcher till Växjö.

– Såhär direkt efteråt ser jag ganska många saker vi har i våra egna händer, som vi kan göra det bättre i. Det säger jag utan att ta bort något från Växjös insats, säger han.

Tvåmålsskytten, Anthony Greco om vad Frölunda måste göra bättre till nästa.

– Vi måste sätta 60 minuter ihop. Vi visste att det skulle bli en tuff match och vi möter ett bra lag. För att slå dem måste vi göra 60 bra minuter. Nu måste vi lägga den här matchen bakom oss och se framemot nästa, säger han och fortsätter:

– Du måste ha ett kort minne i slutspelet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.