Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/4

Frölundas publiksatsning: Gratis buss

Frölunda har svårt att locka publik till sina CHL-matcher. Inför semifinalmötet med Fribourg tar klubben nya grepp för att få fler att komma och titta. Responsen? – Väldigt bra, säger Nathalie Martin, publik- och biljettansvarig.

I SHL är Frölunda en stor publikmagnet. I Champions Hockey League har klubben däremot haft svårare att locka åskådare till sina matcher som, till skillnad från i SHL, spelas i Frölundaborg. Men inför semifinalen mot Fribourg-Gotteron satsas det från klubben för att locka mer publik. 

– Det är begränsade parkeringsmöjligheter vid Frölundaborg och därför har ett grepp från klubben nu varit att vi erbjuder gratis bussresa från Heden till och från matchen. Vi vill inte att vår publik ska känna att det är ett hinder med parkeringen, säger Nathalie Martin, publik- och biljettansvarig. 

Och gratis buss är bara ett av många initiativ för att försöka få fler att söka sig till Frölundaborg på tisdagskvällen. 

– Alla som köpte singelbiljetter till Örebro-matchen i lördags kan hämta ut en biljett till CHL-matchen i Scandinaviums biljettkassa mot att visa upp Örebro-biljetten, berättar Frölundas press- och informationschef Peter Pettersson Kymmer. 

Vid 16-tiden dagen innan mötet med Fribourg var det sålt drygt 3000 biljetter. En notering som toppar samtliga tidigare hemmamatcher i CHL den här säsongen. 

– Det ser väldigt bra ut. Med de siffrorna vi har nu vet vi att det kommer innebära en härlig stämning i Frölundaborg. Den bästa siffran vi har haft hittills i år är den första gruppspelsmatchen mot Pardubice, då hade vi ungefär 2200 åskådare. Efter det har det varit lite lägre, men nu säljer det på hela tiden, säger Nathalie Martin. 

Även tränare Roger Rönnberg hoppas på stor uppslutning från supportrarna. 
– Vi hoppas få ett jäkla stöd av publiken i Borgen och att publiken hittar hit och förstår vilken rolig hockey det är som spelas i CHL.  

Varför tror du att det är så stor skillnad på era publiksiffror i SHL kontra CHL? 
– Jag tror inte riktigt våra fans har upptäckt vilken härlig ishockey det bjuds på i CHL och vilken härlig turnering det är. De som kommer hit och ser matcherna säger ju att ”fan vilken rolig hockey det är”. Det går lite snabbare och är lite öppnare.  

Han fortsätter: 
– Men jag tror att det vänder nu. Det är semifinal i Europas största turnering. 

Lagets nyckelspelare Henrik Tömmernes tycker det är svårt att peka ut något särskilt skäl till de svaga publiksiffrorna i CHL. 

– Jag har fått den frågan många gånger. Det är svårt att svara på. Det finns säkert många faktorer. Vi spelar många matcher och det finns så klart massvis av andra saker som lockar i en så här stor stad som Göteborg. Och sedan har nedsläppstiderna inte varit helt optimala. Vi har haft sena matcher på tisdagar, då kan vara svårt att få hit barnfamiljer. Men nu när det är semifinal hoppas vi på lite fler folk. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.