Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Samuel Fagemo jublar under innebandyspel med patienter på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Bild: Meli Petersson Ellafi
Samuel Fagemo jublar under innebandyspel med patienter på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. Bild: Meli Petersson Ellafi

Frölundas nya kampanj för barnsjukhuset

Frölunda har länge haft ett samarbete med Drottnings Silvias barn- och ungdomssjukhus.
Nu startar hockeyklubben kampanjen "Har du rum för en tjuga?" för att samla in pengar till inredning av 20 behandlingsrum.
– Vi har under många år haft ett fint stöd från Frölunda Indians, säger Madeleine Wahlberg, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen.

Frölunda Indians och Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus har jobbat ihop under många år och klubbens a-lag gör bland annat regelbundna besök på sjukhuset där spelarna leker och umgås med barnen och ungdomarna samtidigt som man skänker en mängd leksaker till barnavdelningen.

Nu utökas samarbetet.

Frölunda startar idag en kampanj med Insamlingsstiftelsen där klubben under 2020 kommer arbeta för att samla in medel till att inreda 20 behandlingsrum för 20 000 kronor styck. Målet är där med att lyckas få ihop 400 000 kronor.

"Väldigt glada"

– Vi har under många år haft ett fint stöd från Frölunda Indians, genom olika punktinsatser. Nu utökar vi samarbetet och tar det ett steg längre, vilket är fantastiskt. Vi är väldigt glada över att Frölunda väljer att göra insamlingar av pengar för våra nya behandlingsrum, och på så vis skapar glädje för patienterna på sjukhuset varje dag, säger Madeleine Wahlberg, verksamhetsansvarig på Insamlingsstiftelsen i ett pressmeddelande.

Kampanjen heter "Har du rum för en tjuga?" och kommer bland annat innebära att det går att runda upp valfritt antal tjugolappar i samband med biljettköp till lagets matcher.

– Istället för att sprida ut små samarbeten över året, har vi nu valt att framöver satsa på en välgörenhetsorganisation, med lokal förankring och som går hand i hand med våra andra insatser, säger Christian Lechtaler, VD för Frölunda Indians i pressmeddelandet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.