Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Luganos Linus Klasen och Frölundas lagkapten Joel Lundqvist. Bild: Bildbyrån

Frölundas nästa CHL-motståndare klar

CHL har kommit till sin slutspelsfas. Under fredagen lottades åttondelsfinalerna och för Frölunda väntar ett tufft motstånd – nämligen schweiziska HC Lugano.
– Vi förstår hur svårt det kommer bli, säger tränare Roger Rönnberg.

Det blir schweiziskt motstånd för två av de svenska lagen när CHL-hockeyn fortsätter med slutspelet. Malmö möter SC Bern och Frölunda tar sig an HC Lugano, med bland annat trollkarlen Linus Klasen i spetsen, när det vankas i åttondelsfinal i november.

– De har ju även toppspelare som Jani Lajunen och Maxim Lapierre, vi känner ju igen dem från Sverige. Båda spelarna är ganska hårda spelare. Sen har de bra schweiziska spelare, det vet jag om, som har varit landslagsspelare länge i Schweiz. Så det är ett bra lag, ett seniort lag. Det hoppas jag kan passa oss bra om vi får upp farten i överljudsfart, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Men vilket lag man skulle ställas mot var inget som oroade Roger Rönnberg allt för mycket – enligt honom finns det inga drömlottningar i CHL.

– I det här läget så är alla lag svåra. Så pass bra har den här ligan blivit, det tror jag alla måste förstå och respektera. Att det finns inga jättelätta lag där. Utan de lagen man tror är lätta lever på inspiration, precis som Storhamar som styrde sin match mot Djurgården senast.

Inga jubel i omklädningsrummet

Rönnberg kan istället se det som en fördel att man möter ett lag som, på pappret, är en av de svårare motståndarna som finns kvar.

– Men jag tror det är bra att vi får ett lag som vi verkligen respekterar från första sekund, jag hörde på killarna att det inte var så att de stod och jublade i omklädningsrummet. Vi förstår hur svårt det kommer bli.

Frölunda och Skellefteå lottades på samma halva av slutspelsträdet och möts i en eventuell semifinal. Malmö finns på den andra halvan och därmed kan det bli en helsvensk final i den europeiska ishockeyturneringen.

Första matchen i åttondelsfinalen spelas den 6 november med returmatcherna två veckor senare, 20 eller 21 november.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.