Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Frölundas Mattias Norlinder skriver kontrakt med Montreal Canadiens

Montreal Canadiens gillar vad de sett från Mattias Norlinder.
Den anrika NHL-klubben har valt att skriva kontrakt med Frölundabacken, som dock planerar för ytterligare en säsong på västkusten.
– Det är lite beroende på vad Montreal säger, säger Norlinder.

Mattias Norlinder kom till Frölunda inför den gångna säsongen efter att han fått sin hockeyfostran i Örnsköldsvik och Modo. Planen då var att ta ytterligare steg i karriären, genom SHL-spel, i jakten på en plats i NHL.

Totalt blev det tio poäng (varav fem mål) för Norlinder i under förra säsongen – vilket ledde till en debut i Tre Kronor.

LÄS MER: Robin Alvarez lämnar Frölunda – berättar om beslutet

Men inte bara det. Hans säsong har väckt intresse i den hockeytokiga staden Montreal som valt att slänga upp ett NHL-kontrakt på bordet. På sociala medier meddelar Canadiens att man valt att skriva ett ”entry-level”-kontrakt på tre år med Mattias Norlinder.

Norlinder planerar att stanna i Frölunda

Mattias Norlinder draftades av Montreal Canadiens i den tredje rundan, som totalt 64:e spelare, 2019 och har nu kontrakt med NHL-klubben fram till säsongen 2023/2024. Återstår att se om det blir spel i världens bästa hockeyliga nästa säsong, eller om han lånas ut till Frölunda nästa säsong för vidare utveckling.

LÄS MER: Frölunda värvar Matt Tomkins från Kanada

– Jag kommer ner till Göteborg efter sommaren, sen åker jag över på rookie camp. Men tanken är att jag kommer spela nästa år med Frölunda. Det är lite beroende på vad Montreal säger, säger Norlinder.

Kanske bra för utvecklingen med ett år till i SHL? Kanske vinna ett SM-guld först?

– Ja, absolut! Det är givet. Det finns inget annat ...

LÄS MER: Fredrik Sjöström efter Frölundas stjärnvärvningar

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström skriver i ett sms till GP att man hoppas få behålla Mattias Norlinder nästa säsong. På frågan hur han ser på risken att tappa en viktig back med kort varsel svarar Sjöström:

– Innan jag pratat med Montreal är det svårt att bedöma risk (att han lämnar reds.anm). I dagsläget räknar vi med Mattias.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.