Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Frölundas Mattias Norlinder fick uppsöka sjukhus

Mattias Norlinder, 21, lämnade mötet med Luleå blödandes efter att ha tacklats in i sargen.
Efter ett besök på sjukhuset, ett par stygn och lite tejp visade det sig dock att han kan spela mot Örebro trots allt.
– Det är lite ömt idag, säger han efter smällen.

Tredje perioden mot Luleå blev kort för Mattias Norlinder. För bara efter några sekunder åkte han på en tackling från Juhani Tyrväinen. En tackling som inte var något fel med men den kändes ändå.

För den 21-årige backen träffade plexiglaset med ansiktet.

Därefter försökte han spela vidare i några sekunder innan han insåg vad som hade hänt och klev av.

– Det gick så jäkla fort och jag såg massa blod och då gick jag in. Först kände jag ju att det var en smäll mot ansiktet men det kom inget blod. Då tog jag upp klubban och det var då det började droppa, säger han.

Det var då du insåg att du skulle av?

– Exakt.

LÄS MER: Så ska Frölunda få fart på målskyttet – nollade igen

Dagen efter var han dock ute på isen när laget tränade inför mötet med Örebro. Då iklädd en hjälm med skydd för hela ansiktet då överläppen fick sig en rejäl kyss.

– Det blev några stygn och lite tejp ... det är väl fem stygn eller något sådant. Det är lite ömt idag, säger han.

Hur kändes det igår?

– Då sydde vi först här på arenan och sedan åkte jag till sjukhuset för att säkra upp och kolla upp det. Det visade sig att det var lugnt.

LÄS MER: Mattias Norlinder har landat igen efter ovissa tiden i NHL

Missat många matcher redan – hoppas inte missa fler

För Mattias Norlinder är det välkommet att det blir fortsatt spel om än med en ovan hjälm. För backen har missat många matcher under säsongen än så länge och vill inte missa fler.

– Det är skönt, säger han och fortsätter:

– Vi gjorde en bättre insats nu än senast och det var ett steg framåt. Det var en tajt match som vi lika gärna hade kunnat vinna och det är bara att bygga vidare på det här.

LÄS MER: Joel Lundqvist valde att fortsätta – efter samtalen med familjen: ”Betalar ett pris för det”

En del i det vidarebyggandet stavas offensiven. För mot Luleå sköt Frölunda skott efter skott utan att få in pucken bakom Joel Lassinantti. Och visst, han gjorde en fin insats i målet men det var många skott från vinklar där det ska bli räddning.

Något som spelarna i Frölunda pratat om.

LÄS MER: Fem punkter efter Frölundas förlust mot Luleå

Något som ska bli bättre mot Örebro.

– Vi vill skapa mer avslut som är i zonen framför och skott med styrning. Det är de grejerna som ger de här ”enkla” målen. Luleå gjorde det dock bra och höll oss på utsidan men det är vi lite missnöjda med, säger Max Friberg.

Ni kan skapa mer?

– Ja vi vill skapa mer offensivt. Vi skapade inte de där riktigt heta chanserna.

Mot Örebro är det fortsatt restriktioner på läktarplats som gäller. Mot Luleå var det nästan 4 000 sålda biljetter men det gapade ändå tomt i den stora hallen då många ändå valde att stanna hemma.

– Det blir en skillnad, helt klart. Fansen ger oss extremt mycket men jag tycker ändå att vi kom ut och spelade hårt och hade mycket kraft. Sen är det givetvis skillnad på 12 000 och vad det nu var igår, säger Max Friberg.

Läget i laget

Anders Grönlund var med på träningen men är inte redo för spel ännu efter sin handledskada. Niklas Rubin är fortsatt isolerad efter att en person i hans närhet smittats av covid-19. Simon Edvinsson är fortsatt isolerad även han och Jacob Nilsson är långtidsskadad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.