Frölundas match mot Leksand flyttas fram

På tisdagskvällen skulle Frölunda tagit emot Leksand. Så blir det inte. Covidsmitta i båda lagen gör att matchen skjuts fram.

ANNONS
|

Ikväll klockan 19 skulle det varit nedsläpp mellan Frölunda och Leksand i Scandinavium. Fem timmar innan matchstart meddelar klubbarna att det inte blir någon match.

Frölunda skriver på sin hemsida att covid-problematik ligger bakom beslutet att skjuta fram matchen. Leksand meddelar att det är smittoläget i de båda lagen som gör att matchen inte kan spelas som planerat.

LÄS MER:Ingen Rönnberg i Frölundas bås

På måndagen kom beskedet att Frölunda-tränaren Roger Rönnberg isolerats efter att ha smittats med covid-19 och nu är alltså smittan så utbredd i både Frölunda och Leksand att tisdagsmatchen inte kan spelas.

– Det är ett flertal som har det och vi har haft en diskussion med Leksand både under morgonen och nu runt lunch. Vi kände att det var lite för stor risk med smitta i båda läger så då var det ett enkelt beslut, säger sportchefen Fredrik Sjöström och berättar att det är flera smittade i Frölunda just nu.

ANNONS

LÄS MER:Fem punkter efter Frölundas förlust mot Oskarshamn

Är ni i ett läge där ni kommer stänga ner träningsverksamheten?

– Vi är inte riktigt där ännu. Första steget var nu att det inte blir någon match idag och sedan får vi se vad vi gör imorgon och hur det här påverkar matcherna på torsdag och lördag. Vi är inte riktigt där ännu som sagt.

Vad krävs för att ni ska stänga ner?

– Vi vill ju ha en säker verksamhet och vi måste ha kontroll på saker och ting. Vi får utvärdera det här idag och imorgon och får se vart vi är helt enkelt.

Frölunda testar spelare, ledare och personal när de uppvisat symtom och det var så det konstaterades att flera i laget nu har smittats.

Bland de smittade ska ingen av spelarna som varit uttagna till OS vara med, enligt Fredrik Sjöström, det gäller alltså Matt Tomkins, Michael Spacek, Christian Folin och Max Friberg.

Joel Lundqvist som ska över till New York för att vara med när tvillingbrorsan, Henriks tröja ska hissas är inte heller bland de smittade.

”Jag mår bra. Testad och klar för avresa”, skriver han i ett sms till GP.

När matchen kommer spelas är inte klart.

De senaste veckorna har flera SHL-matcher skjutits fram på grund av smitta i lagen. På tisdagen flyttas även matchen mellan Växjö och Skellefteå fram.

ANNONS

LÄS MER:Frölundas Matt Tomkins uttagen till OS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS