Frölundas kryptiska bild – på nya loggan

Snart är indianen ett minne blott. Under onsdagen delade klubben en kryptisk bild där man ser ett skynke täcka över den nya loggan – till bilden skriver klubben ”februari 2022”.
– Det blir spännande att se för många, säger Mats Grauers.

ANNONS
|

Sedan 1995 har Frölunda spelat med en indian på bröstet och inför matcherna har laget skrinnat ut på isen genom ett hövdingshuvud.

Men snart är detta ett minne blott. Snart är det nya tider i Frölunda.

2020 meddelade klubben att man kommer att byta logga.

– Det här beslutet är ett av de svåraste beslut vi i styrelsen någonsin har tagit, sa klubbens ordföranden Mats Grauers då.

LÄS MER:Juniorens chans – bildar backpar med Folin i Frölunda HC

Processen att byta logga har dock varit utdragen och någon ersättare till indianen har inte presenterats.

Men snart är väntan över för alla Frölundasupportrar. Under onsdagen skickade Frölunda ut en kryptisk bild. På den ser man en, av allt att döma, logga som är övertäckt av ett skynke. Ovanför står det, kort och gott, ”Snart”.

ANNONS

Till tweeten har Frölunda även skrivit ”Februari 2022”.

Mats Grauers är fåordig om vad som kommas skall – men en sak slår han fast:

– De beslut vi tar står jag alltid bakom till hundra procent. Det blir spännande att se för många.

Att slopa indianen har som sagt varit en långdragen process och ledde till en hel del debatt. För alla var det inte en självklarhet att slopa loggan.

Profilerna splittrade: ”Man får ju fan inte fisa längre”

Glenn Hysén, en av klubbens mer profilerade supportrar, reagerade starkt när beslutet hade fattats. Främst reagerade han över debatten att indian-loggan ska vara problematisk.

– Man får ju fan inte fisa längre utan att någon ska ha en anmärkning på det, sa förre Blåvitt-försvararen när GP ringde honom i september 2020.

LÄS MER:Glenn Hysén och Lasse Kronér om Frölundas indianbesked

Lasse Kronér, en annan profilerad Frölundasupporter, kunde dock tycka att Indianen spelat ut sin roll.

– Men det funkar inte lika bra i dag och jag tycker det är självklart att man ska följa sin tid. Att göra som Frölunda tycker jag är rätt beslut.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS