Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Frölundas kollaps – föll ihop totalt mot Timrå IK

Toppen mot botten när Frölunda tog emot Timrå i Scandinavium.
Då räckte det med 61 sekunder för Timrå för att vända 4–2 till seger med 4–5.
– Jag måste prata med mina spelare och höra vad som hände, säger Roger Rönnberg uppgivet.

Tack vare effektiviteten var Frölunda med kvarten kvar mot tabelljumbon Timrå på väg mot ännu en seger. Detta efter att Joel Mustonen gett laget ledningen med 3–2 i slutet av den andra perioden och Samuel Fagemo utökat till 4–2 i inledningen av den tredje.

Men med kvarten kvar skulle Frölunda falla ihop som ett korthus i full storm.

45.46.

46.05.

46.57.

Det var tiderna för Johan Perssons reducering, Henrik Törnqvists kvittering och Vilmos Gallos segermål när Frölunda gick från seger till förlust.

En förlust som var extra kännbar för Roger Rönnberg.

– Timrå är mycket bättre än oss och vi får det vi förtjänar. Vi är oerhört inkonsekventa, det är världsrekord på felpass och det är inte många närkamper som vi går in i utan vi står där och petar med klubban, säger han och fortsätter:

– Det blir oerhört stressat och frustrerat och vi behöver spela mycket bättre ishockey. Det finns många saker för det här laget att lära sig rent mentalt av i hur vi vill och ska uppträda därute.

Underskattade ni Timrå?

– Ni letar alltid efter en förklaring på ett problem. Jag ser en stor skillnad i vad mina spelare presterar, det finns några som har många felpass och några som inte har några alls. Det är inte så lätt att analysera varför det händer. Men vi ska inte ducka för att det kan vara underskattning, det kan vara en del men det är ett djupare problem än så.

"Nu är man så jävla förbannad"

Något som lagkapten, Joel Lundqvist inte håller med om.

– Man behöver inte överanalysera det här och säga att det är något djupare. Nu är man förbannad för vi har 4–2 och slarvar bort det här. Vi har haft några sådana här matcher och slarvat bort det och det är jäkligt störande, det är inget att snacka om. Nu är man så jävla förbannad att man inte har några bra analyser, säger han.

Sådana här matcher man har under säsong?

– Det kommer att hända och ligan är så otroligt jämn. Går du ner dig några procent så hugger det andra laget. Vi kan inte göra toppmatcher hela tiden men vi måste alltid göra jobbet och vi ska vinna en sådan här match.

Någon analys på varför det gick som det gick kommer inte under lördagen. Den kommer istället under måndagen då laget samlas igen i Frölundaborg.

– Vi tar det aldrig på matchdag, det är för mycket känslor inblandade då. Du får ingen nykter analys på det nu när alla är besvikna, arga och ledsna, säger Roger Rönnberg och fortsätter.

– Jag måste prata med mina spelare och höra vad som hände. Jag är van vid att vi kämpar hårt men känner inte igen mitt lag och det är tråkigt. Varför det ser ut såhär är något vi får jobba med de närmaste dagarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.