Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Frölundas kollaps – föll ihop mot HV71

Frölunda hade inte förlorat i Scandinavium på två månader. Men efter åtta raka segrar tog segersviten slut – och det med besked när HV71 körde över Frölunda i den andra perioden.
– Varje torsk är piss, säger Nicklas Lasu.
– Mitt lag tappar tålamodet, det är där matchen rinner iväg, säger Roger Rönnberg.

Två månader är en lång tid. Det är också så länge sen som Frölunda senaste förlorade en hemmamatch i SHL då Rögle vann med 2–1 i början av oktober. Därefter hade det blivit åtta raka segrar och imponerande 36-12 i målskillnad för Frölunda.

Men alla sviter har sitt slut och så även denna segersvit för Frölunda.

I början av den andra perioden hittade Axel Holmström in med pucken bakom Niklas Rubin och gav HV71 en drömstart på perioden. Av bara farten gick Simon Önerud köksvägen och lirkade in pucken och hinnan perioden var över hade även Christoffer Törngren och Anthony Camara satt dit pucken för gästerna.

– Jag tycker att matchen nu inte var helt olik den mot Djurgården. Det är två rätt så jämna lag som kampar mot varandra och det är tätt och tajt fram tills att HV gör 1–0 då tappar mitt lag tålamodet. Vi rusar på för hårt för att sätta kvitteringen och bjuder på kontringar och där är HV starka. Det är där som matchen rinner iväg för oss och det är det jag är mest besviken på, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Vi känns inte starka nog för att äga effektiviteten vare sig offensivt eller defensivt. Det är inte tur eller otur som gör att HV äger effektiviteten. Det finns saker vi kan kontrollera bättre därute som gör att vi är mer effektiva.

Frölunda skulle dock få till dubbla tröstmål när Simon Hjalmarsson reducerade och Johan Sundström fyllde på. Men närmare än så kom aldrig Frölunda trots en massiv forcering under slutminuterna.

– Vi gör en period där vi sätter oss i en otroligt utmanande sits för att komma tillbaka. Visserligen spelar HV71 bra och har en defensiv struktur framför mål som gör det svårt att skapa riktigt heta målchanser. Men det är vi som släpper till i andra och det rinner iväg. Målen kommer när vi har lite momentum och vi straffas extremt hårt och det blir en tuff uppförsbacke inför tredje, säger Johan Sundström.

Vad tänker man med 0–4 efter två perioder på hemmais?

– Att det kan gå otroligt fort, det är det vi tänker på. Får vi in ettan och tvåan ganska tidigt så är det match igen. Hade vi fått till de lite tidigare så hade vi skapat bättre möjligheter för att komma tillbaka. Vi har varit starka i tredje men nu räckte det inte hela vägen.

En som var rejält besviken efter matchen var Nicklas Lasu. Den assisterande kaptenen som allt som oftast spelar med känslorna utanpå kroppen.

– Varje torsk är piss skulle jag säga! Det är tråkigt och det är fullt på läktarna ... visst är HV ett bra lag men vi är lite för runda fortfarande. Vi skapar inte de där riktigt heta chanserna och det är jädrigt surt att släppa en sådan här match i andra perioden, säger han och suckar.

Frölundas segersvit på hemmais är över

Lördag 12 oktober: Seger med 4–1 mot Luleå.

Torsdag 17 oktober: Seger med 6¬–5 mot Växjö.

Lördag 19 oktober: Seger med 4–1 mot Malmö.

Lördag 26 oktober: Seger med 5–1 mot Skellefteå.

Torsdag 14 november: Seger med 4–1 mot Örebro.

Torsdag 21 november: Seger med 7–1 mot Leksand.

Torsdag 28 november: Seger med 4–1 mot Oskarshamn.

Torsdag 5 december: Seger med 2–1 mot Djurgården.

Lördag 7 december: Förlust med 2–4 mot HV71.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.