Frölundas julklappsinsamling – en succé

Julen lockar, som det är vida känt, fram det bästa ur människan, och givmildhet och välvilja fanns det gott om när Frölundasupportrar tog med sig julklappar till tisdagsmatchen mot HV71.

ANNONS
|

Ett bevis på just den förståelsen och givmildheten kunde man se i Scandinavium under tisdagens match mot HV71.

Inför matchen uppmanades nämligen supportrar och spelare att ta med sig en oinslagen julklapp som sen ska, via stadsmissionen, skänkas till behövande barn. En kampanj som slutade i succé.

– Vi fick ihop sammanlagt 20 säckar julklappar, vilket är helt fantastiskt, säger Malin Lernfelt på Göteborgs stadsmission.

Rivalerna slöt samman

Engagemanget kring julklappsinsamlingen till socialt och ekonomiskt utsatta barn blev stort och HV71 valde att sluta upp bakom Frölunda och manade på sina fans att ta med sig julklappar med, något som Frölundas kapten Joel Lundqvist.

ANNONS

– Rent krasst så… det vi håller på med är ju faktiskt ”bara” hockey och det finns allvarligare saker i samhället att fundera på ibland, så kan vi hjälpas åt på något plan så är ju det fantastiskt.

Viktigt med klubbar som ställer upp

Ska man ”namedroppa” saker man tänker på när man hör Göteborg så går det väldigt fort att komma fram till Frölunda.

Frölunda är Göteborg och Göteborg är Frölunda. Att få hjälp av en sådan organisation är stort för stadsmissionen.

– För oss är det jätteviktigt att en förening som är så viktigt för staden hjälper till och vill ge hopp för de utsatta i Göteborg, säger Malin Lernfelt.

"En självklarhet"

För Nicklas Lasu är det en självklarhet att hans lag ställer upp för sin stad och dess utsatta.

– Väldigt kul att vi som förening, med våra fans, kan hjälpa till för dem som behöver det. Det känns som en självklarhet. Väldigt kul också att vi då får ihop så många julklappar dessutom.

Precis innan nedsläpp mellan Frölunda och HV71 la även spelarna några julklappar i säcken som bars av maskoten ”Frölle”, Lundqvist gav lite av varje till de utsatta barnen.

– Jag gav faktiskt flera olika julklappar, en barbiedocka och leksaksväska… saker som barn tycker är kul.

ANNONS

Även Nicklas Lasu blandade när han lämnade in sina julklappar innan matchen.

– Jag gav ett litet gosedjur, en bläckfisk och sedan en liten barnväska.

ANNONS