Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Frölundas guldhjälte får chansen i NHL: "Ingen överraskning"

Han slog poängrekord för Frölunda i slutspelet förra säsongen. Nu får Artturi Lehkonen chansen i NHL efter att ha imponerat på försäsongen.

Den 21-årige forwarden spelade 49 seriematcher för Frölunda under fjolåret och stod för 33 (16+17) poäng. I slutspelet lossnade det rejält för Artturi Lehkonen som smällde in 19 (11+8) poäng och slog Daniel Alfredssons slutspelsrekord i Frölunda.
Supertalangen var förlorad för Frölunda då Montreal som draftat honom kallade. Under sommaren och hösten har finnen imponerat i sin nya klubb.
- Det har gått upp och ner. Jag har gjort bra matcher, men också lite sämre matcher. Jag vet att jag ännu kan bättra på, sa Lehkonen i en intervju till tidningen La Presse nyligen.

Nu verkar det dock vara klart att Lehkonen får chansen när NHL-säsongen drar igång. Det uppger Renaud Lavoio som är hockeyreporter på TVA Sports.
”Två rookies kommer att starta säsongen i MTL. Ingen överraskning: Arrturi Lehkonen och Mikhail Sergaschev. Båda har haft en grym camp.”, skriver han på Twitter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.