Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Frölundas glädjebesked: Lennström redo för spel

Förlust senast mot Malmö. Nu kommer dock ett riktigt glädjebesked för Frölunda. Succébacken Theodor Lennström, 25, är redo för spel igen – något som hans sambo är extra glad över.
– När jag inte får spela blir jag rastlös, det har tjejen fått märka, säger han och skrattar.

Han kom från Färjestad och hyllades omgående av Roger Rönnberg som såg en stor potential i den spelskicklige backen. Och Theodor Lennström har levererat i Frölunda den här säsongen. Innan skadan satte honom ur spel blev det åtta (2+6) poäng på tio matcher för 25-åringen.

– Det går lite hand i hand med att det har gått väldigt bra för laget. Då är det alltid lättare att prestera själv också. Men det har känts superbra. Jag får ut det jag vill av mitt spel, säger han.

Vad är förklaringen bakom det då? Är det förtroendet du har fått från tränarstaben?

– Det är det, absolut! Jag har fått mycket självförtroende av det och vågar spela ut mer och göra det jag vill därute. Jag känner att jag vågar mer och att stödet finns där.

Under fredagsmorgonen flög spelare och ledare i Frölunda från Malmö till Stockholm för att sedan ta sig till Gävle inför lördagens drabbning mot Brynäs.

I huvudstaden mötte Theodor Lennström upp sina lagkamrater och är nu redo för spel igen.

– Om jag får bestämma så lirar jag, det är det jag hoppas på, säger han.

Är du redo?

– Det tycker jag! Jag har tränat på hårt med "Pärra" och känner mig fräsch. Det suger ju att inte kunna vara med. Det är frustrerande och tråkigt.

Under skadefrånvaron har det blivit många träningspass på den mindre rinken i Frölundaborg ihop med Brandon Gormley som fick göra comeback mot Malmö.

Och nu är det Theodor Lennströms tur.

– Man har fått känna sig fram lite. Om det inte är stora skador så är det ofta dag till dag som gäller och det där hör till hockeyn, säger han.

Finns det en risk att du tappat lite sedan skadan?

– Inte i det här laget! Då tappar du ingenting för du tränar nästan hårdare än de som är friska och spela.

En som verkligen ser framemot att Theodor Lennström nu är tillbaka är sambon därhemma.

– Man märker nog det på mig när jag inte får spela. Jag älskar att spela hockey och har ett leende på läpparna varje gång. När jag inte får göra det så blir jag rastlös och det har tjejen märkt av. Jag blir rastlös och det blir ett tomrum. Hon är nog glad att jag kan spela igen, säger han och skrattar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.