Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Frölundas framgångsrecept stavas lagkemi

Stora spelartapp till följd av SM-guldet till trots har Frölunda tagit vid där man slutade i fjol och efter 19 matcher toppar man tabellen, lagkapten Joel Lundqvist hyllar lagkemin.

Det finns två sidor av SM-guldmyntet. Först är det såklart ren och skär glädje, man har nått slutmålet. Men med framgångarna kommer också spelarflykten, för det fanns ju en anledning att man vann guld, man hade ligans bästa trupp. För Frölunda var det ingen skillnad och spelarflykten var ett faktum. Men med 19 matcher spelade så ångar Frölunda på som ingenting, detta trots att tunga tapp som guldmålvakten Lasse Johansson, succébacken Lukas Bengtsson och ”speedkulan” Andreas Johnsson, för att nämna några.

– Vi tappade många väldigt skickliga spelare, det kan vi inte sticka under stolen med, konstaterar Joel Lundqvist.

Men som bekant så verkar tappen inte skadat Frölunda märkbart, speciellt inte om man jämför med det andra finallaget Skellefteå som inte är sig likt denna säsongen. Joel Lundqvists recept till att Frölunda inte fått samma svacka är lagkemi.

– Vi har fått en bra lagkemi i år och jag tycker att vi nästan är ett hårdare jobbande lag än i fjol.

Kaptenen får medhåll från tränare Roger Rönnberg. Men utöver en god lagkemi så ser han även att hans Frölunda kan vinna matcher, oavsett hur matchbilden ser ut.

– Det känns som det här laget har många ansikten. Vi kan vinna matcher på rent jobb som vi gjorde senast mot Färjestad. Sen kan vi vinna matcher, som mot Örebro, med hjälp av kreativitet och spelglädje, säger Roger Rönnberg.

En snackis efter senaste matchen mot Färjestad var Lundqvists minskade istid det senaste, men enligt kaptenen själv så är det inget som beror på att han skulle ha några känningar i kroppen.

– Det är ju att jag inte spelar boxplay i år och framförallt under senaste matchen, när det blev mycket utvisningar, så då blir man ju sittande långa stunder.

En evig snackis kring Frölunda är Rasmus Dahlin, supertalangen spås en fantastisk framtid och högt ansedda experter på andra sidan atlanten tror att han kan vara en framtida draftetta 2018. Även på hemmaplan lovordas han från alla dess håll, Joel Lundqvist är en av alla som häpnas av 16-åringen.

– Det är imponerande att se honom, just att han är 16 år och har lugnet när han ska lösa situationer. Dessutom så är han ju otroligt skicklig och läser spelet fantastiskt bra.

Men med den unga åldern får Dahlin finna sig i att spela i juniorlaget titt som tätt, vilket gör att han kommer missa matchen hemma mot HV71. Och enligt Roger Rönnberg är det en del i hans utveckling som gör att han slussas mellan A-laget och juniorerna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.