Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/25

Frölundas framgångar intresserar NHL

Frölunda fortsätter att skörda framgångar på både svensk och internationell is, något som bland annat väckt intresse i världens bästa hockeyliga. – Vi har tagit emot ett besök i veckan, säger klubbens ordförande Mats Grauers.

Det regnar guld över Göteborg och har gjort så i över ett år. Frölundas final i CHL mot Sparta Prag var klubbens tredje raka. Segern innebar att man försvarade fjolårets titel som man dessutom följde upp med ett SM-guld förra säsongen.

Frölundas framgångssaga, som allt mer börjar likna starten på en dynasti, är något som väckt uppmärksamheten hos klubbarna på andra sidan Atlanten.

– Sedan förra segern har vi tagit emot ett internationellt besök i veckan, det kan vara organisationer eller rentav NHL-föreningar som kommer till oss, säger klubbens ordförande Mats Grauers.

Det måste vara ett kvitto så gott som något om NHL-klubbar vill lära sig av Frölunda?

– Säger jag "lära" kanske jag tar mig lite vatten över huvudet. Men det som jag tycker är bra är att de är intresserade av vårt arbete och våra kunskaper kring utveckling av unga spelare.

Han fortsätter:

– Det kan ju i sin tur leda till att vi kan få möjlighet att behålla våra talanger längre

Men guldregnet har dock inte resulterat i något pengaregn. Även om man spelat tre raka finaler, varav två har man vunnit, så är det inga ekonomiska segrar man åstadkommit.

Mats Grauers berättar att klubben inte gör någon ekonomisk vinning då förberedelser, reser och större trupp, något som krävs för att lyckas, är kostsamt.

Enligt honom handlar dock inte allt om pengar.

 – Vi är en utvecklande organisation och detta är ett sätt att utvecklas på. När vi bestämt oss för att satsa på detta är det ingen som tvekar och alla i organisationen bidrar. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.