Frölundas drömstart i CHL-premiären – körde över Mlada Boleslav

Frölunda HC har rivstartat tävlingssäsongen. I CHL-premiären mot Mlada Boleslav blev det enkel vinst – 4–1 för Roger Rönnbergs mannar.
– Det här var väl inte så dåligt som de brukar säga uppe i Norrland, säger tränaren efteråt.

ANNONS
|

Tävlingssäsongen är igång och för Frölunda inleddes den med en tämligen bekväm seger i Mlada Boleslav i norra Tjeckien.

Och det fanns en hel del att glädjas åt:

* Arbetsinsatsen – med bra energi över hela banan.

* Fyra kedjor som skapade chanser och var jobbiga att möta.

– Jag tycker framför allt att Nicklas Lasu, Johan Sundström och Theodor Niederbach är den bästa kedjan i spelet fem mot fem. Det var roligt att se, säger Roger Rönnberg.

* Boxplay. Fem numerära underlägen – 100-procentig insats bakåt.

– Det är positivt att vinna matcher. Det är aldrig bra att förlora hockeymatcher. Du kan tycka att det är bra att få nån förlust ibland för att bli påmind om vad som är viktigt och så vidare, men i det stadiet som vi är nu – när vi ska forma ett lag – är det bra att vi lär oss att vinna och att vi lär oss att vinna på olika sätt, säger Frölundas tränare.

ANNONS

Men CHL-premiären var nära på att börja illa för Rönnbergs mannar.

Tämligen omgående hade hemmalaget ett drömläge att ta ledningen när stjärnan David Stastny skar igenom försvaret och kom fri. Men Niklas Rubin kunde kyligt avvärja den 28-årige poängkungen.

LÄS MER:Här är Frölundas svåra motstånd i Champions Hockey League

Den tjeckiska pressen fortsatte därefter när Roger Rönnbergs mannar fick spela med två man mindre på isen. Frölunda lyckades rida ut stormen, ta över matchbilden och till slut spräcka nollan.

Detta efter att Jens Olsson testat ett skott mot en skymd Jan Ružička i Mlada Boleslav-målet.

Innan perioden var över hade Frölunda även utökat ledningen. Joel Lundqvist placerade sig bra framför mål och smällde in ett direktskott efter en fin passning från parhästen Ryan Lasch. En klassisk sekvens som Frölundafansen vant sig vid att se från radarparet.

Fortsatt Frölundadominans

Mlada hade drömläge att reducera matchen, i boxplay, när David Bernad kom helt fri med Niklas Rubin. Men Frölundakeepern bjöd på en klassräddning och i anfallet efter var det i stället Linus Nässén som satte matchens tredje mål med 17 sekunder kvar av perioden.

LÄS MER:Anders Grönlunds resa – från svåra smärtor till bäst i laget

Frölundadominansen fortsatte även i den andra perioden och nio minuter in kom fjärde raka målet. Den här gången var det backen Filip Johansson som skrinnade in i slottet och pricksköt.

ANNONS

Mlada Boleslav reducerade i tredje

Målet stod sig som periodens enda och Frölunda kunde gå in i matchens, förmodade, sista pausvila med en betryggande fyramålsledning.

Mlada Boleslav såg dock inte ut att helt ha gett upp kampen och pressade på för att kunna spräcka Niklas Rubins nolla. Till slut kom reduceringspucken när tjeckerna kontrade i två mot ett-läge.

Målet blev matchens sista och Frölunda tog en klar 4–1-seger i CHL-premiären.

– Det är också bra att vi klarar av att vinna utan att powerplay fungerar och utan att det sprakar om oss offensivt. Det är en väldigt bra läropeng för laget, säger Roger Rönnberg.

Han ser också att strukturen i laget är väldigt bra utvecklad – trots att det bara är spelat fem matcher av säsongen (fyra träningsmatcher).

– Vi har jobbat med att se över vår playbook tillsammans med kärntruppen ända sedan i maj. Och vi är väldigt eniga om hur vi vill spela. Det tycker jag syns på isen. Det har gått väldigt fort att få ihop gruppen och hur vi ska uppträda tillsammans, säger Rönnberg.

LÄS MER:Så ska Frölunda hitta rätt i spelformen som brast

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS