Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Frölundas dröm om kvartsfinalplats lever efter segern

Frölunda tog en livsviktig seger i kampen om en kvartsfinalplats när det blev seger mot Skellefteå med 1–0 efter att Viktor Ekbom klivit fram och blivit matchens enda målskytt.
– Jag är jättestolt över laget, säger Roger Rönnberg.

Ett stukat självförtroende i Frölunda efter att laget ramlat utanför topp sex och därmed är utanför direktplats till kvartsfinalerna.

På andra sidan.

Ett Skellefteå som fyllt på självförtroendebanken så den nästan sprängs.

Gästerna hade tio raka segrar när de kom till Göteborg och Scandinavium.

Det skulle börja som det brukar för Frölunda.

Med ett boxplay där Patrik Carlsson visade ut sig. Det fortsatte med att Viktor Ekbom visade ut sig – men Johan Mattsson höll tätt i målet.

Det skulle dock inte Gustaf Lindvall göra.

För när Ryan Lasch höll i pucken, vände bort sin försvarare och flippade pucken till Viktor Ekbom så var det 1–0 till Frölunda.

– Det var skönt! Det var en bra träff, säger Viktor Ekbom och pustar ut.

– Det är ju Ryan som drar på sig två gubbar. Hela målet är egentligen hans förarbete. De måste gå två man på honom och då öppnar det upp sig för andra. Den här gången för mig. Sen är det bra skymning av Joel också. Jag kom precis från ett byte så de hade nog glömt bort mig lite ...

Ingen som glömmer bort dig efter den här fullträffen?

– Haha! Precis!

LÄS MER: Matchanalys: "Det har ältats – det håller inte, Frölunda"

Några fler mål än den fullträffen skulle det dock inte bli.

Johan Mattsson spikade igen i sin kasse och Frölunda kunde ta en både efterlängtad och välbehövlig seger. En seger som gör att det nu fortsatt skiljer två poäng till HV71 som har den sista direktplatsen till kvartsfinalerna.

– Normalt sätt så hade jag gnällt på prestationen ... nu gör jag inte det! Jag vill istället hylla killarnas jobb och hur de står upp för varandra. Det är inte vackert alla gånger ... men det är fantastiskt roligt att vi börjar i rätt ända. Det var längesen man kände sådan närvaro i laget, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Vid varje blockat skott tittade jag upp och ser folk på läktaren stå i våra tröjor och jubla som om det vore ett mål. Det täcks skott av Sundström, av "Purre", av Rhett och det är underbart att se. Det är så man vänder på en sådan period som vi är inne i.

Det här var ett steg framåt för er?

– Jag är inte så orolig för vår offensiv och vårt powerplay, det är jag inte orolig för. Det brukar se bättre ut ... så där finns lite förbättringspotential. Men jag är jättestolt över hur laget ser ut och vi tar de steg som vi ville göra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.