Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/10

Frölundas coach försvarar sitt lag

Tre matcher i Scandinavium för Frölunda den här veckan – och noll poäng. Då försvarar tränare Roger Rönnberg sitt manskap.
– Att vi har en dålig vecka – ska jag då börja tvivla på mina spelare? Aldrig i livet!

41 skott på mål. 35 skott som blockades på vägen fram. Och 13 utanför. Frölunda saknade verkligen inte chanser mot Örebro HK i Scandinavium.

Men lik förbannat:

Noll mål framåt.

– Vi spelar med en underbar attack från början av matchen. Vi tar lägena mot mål. Vi spelar med en otrolig beslutsamhet. Det är starkt av killarna. Från två förluster på hemmaplan ¬– och sen komma ut så här starkt. Vi gör jäkligt mycket bra saker – men jag tror ingen som hejar på Frölunda vill höra om det sakerna. De vill höra om:

”Varför gör ni inte mål?”

Roger Rönnberg, Frölundas coach, hämtar andan – efter tredje raka förlusten på hemmaplan den här veckan.

Målen som räknas – saknas spets?

0–3 blev det till slut mot Örebro HK, som spelade på kontring – och fick utdelning med hjälp av spets. Laget hade förresten inte vunnit i Göteborg sedan 2015 – men på det tolfte försöket går det.

– Det är målen som räknas i ishockey – och det är jag brutalt medveten om. Det är mina spelare medvetna om också. Och det finns ingen hockeyspelare i hela världen som inte vill göra mål. Det är det sista vi behöver, säger Roger Rönnberg.

Så vi ställer frågan en gång till den här veckan – saknas spetsen i Frölunda?

– Nä, den har vi absolut. Jag har fått vara med och välja ut varenda spelare som jag har i mitt lag! Vi har varit och är det lag som drivit det offensiva spelet i SHL hela den här säsongen. Att vi har en dålig vecka – ska jag då börja tvivla på mina spelare? Aldrig i livet! Vi har spelare här som kommer att bli bättre och bättre ju tuffare det blir. Vi har inte spelat de viktigaste matcherna än, säger Roger Rönnberg.

Har ni svårare mot så kallade sämre lag?

– SHL är en av de jämnaste ligorna i världen. Dåliga lag? Jag tror inte det handlar om det. Däremot att kunna föra matcher. Att kunna vara spelförande ställer stora krav på oss. Att kunna anfalla utan att blotta sig, men att hitta dåliga lag i SHL? Det finns inte. Så pass ödmjuk måste man vara — så man inser hur jämn den här ligan är. Det är några studsar per match som avgör om du vinner eller inte, försvarar Roger Rönnberg sitt lag.

Han fortsätter:

– Mitt jobb är att gjuta mod i killarna. Jag glömmer fanken inte vilka fantastiska hockeyspelare som jag har där inne. Mig får ni inte att gnälla ner dem. Jag kommer längta till nästa match. Men ni ska skriva det som era läsare ska klicka på. Just nu, tre raka förluster. Kom igen, slå på oss. Vi förstår att alla är besvikna. Det är inget konstigt.

Jens Olsson skadad och lindad

Ytterligare moln på himlen var att backen Jens Olsson tvingades lämna isen med hjälp efter märklig situation. Han knuffades lite lätt av Örebros Daniel Muzito-Bagenda och dundrade med raka ben rätt in i sargen.

– Det såg inget bra ut. Han gick lindad direkt efter matchen, tyvärr. Det är en sån där olycklig situation. Jag tycker att vi har flera i matchen med otydliga icingar åt bägge håll. Det är en sån sak som vi pratar om internt i ligan. En sån sak som vi vill att domarna ska hjälpa spelarna med. För det handlar om spelarnas säkerhet, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER: Grönlunds tuffa kritik – mot hårda ord i Frölundas omklädningsrum och bås

LÄS MER: Roger Rönnberg om gnället i Frölunda: ”Jag är lika frustrerad som spelarna”

LÄS MER: Ryan Lasch klar för klubb i Schweiz

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.