Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frölunda spelar CHL-final mot Mountfield den 4 februari. Bild: SIMON ELIASSON
Frölunda spelar CHL-final mot Mountfield den 4 februari. Bild: SIMON ELIASSON

Frölundas CHL-final visas på Valand

Frölunda ställs mot Mountfield i finalen där CHL-mästarna ska koras.
Nu har Goa Gubbar tagit initiativ och kommit överens med restaurang Valand som kommer att visa matchen som spelas i Tjeckien på storbild.
– Alla ska kunna få se när det avgörs, säger Ann-Margret Ekblad, kassör och ledamot i Frölundas supporterförening.

Den 4 februari kan Frölunda ta ett nytt guld i CHL. Klockan 18.45 är det nedsläpp i tjeckiska Mountfields hemmaborg där finalen spelas.

När det stod klart att Frölunda var klara för final efter en stark vändning mot Luleå började fansens vädjan om att matchen skulle sändas på storbild i Frölundaborg. Något som Frölunda fick upp ögonen för.

– Vi kommer att undersöka möjligheten att visa den. Det går inte i Scandinavium för där är det Melodifestival utan vi undersöker om det går i Frölundaborg. Det kommer säkert ta lite tid innan vi får klarhet om det går, sa klubbens ordförande Mats Grauers till GP och fortsatte:

– Men vi tycker själva idén är väldigt spännande och vi undersöker möjligheten som sagt. Det hade varit kul att erbjuda våra fans det här, sa Grauers.

Dessvärre stod det så småningom klart att en lösning i Frölundaborg inte gick att hitta.

"Ordentligt firande"

Men nu har istället Frölundas supporterklubb tagit initiativ. Goa Gubbar har kontaktat Valand på avenyn som kommer att visa Frölundas CHL-final mot Mountfield med insläpp klockan 17.00.

– Alla ska kunna få se när det avgörs och jag hoppas på ett ordentligt firande, säger Ann-Margret Ekblad, kassör och ledamot i Frölundas supporterförening.

Själv kommer hon att vara på plats i Tjeckien och se finalen från läktaren.

– Jag var i Skellefteå och Stockholm också när Frölunda spelade finalerna där. Men det kommer vara folk på Valand. Alla har inte möjlighet att åka iväg och speciellt inte när det är utomlands. För mig betyder CHL väldigt mycket. Det blir lite andra lag än i SHL och man ser på killarna att de växer, säger Ann-Margret Ekblad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.