Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Frölundas besked: Skjuter upp bytet av logotyp

Frölunda kommer inte presentera något nytt klubbmärke inför nästa säsong.
Planerna skjuts upp ett år och därför blir indianen kvar som klubbmärke.
– Vi har inte hittat något som känns klockrent, säger ordföranden Mats Grauers.

I september förra året kom beskedet från Frölunda.

Indianen skulle bytas ut och efter 25 år skulle klubben skulle hitta en ny logotyp.

– Det här beslutet är ett av de svåraste beslut vi i styrelsen någonsin har tagit, sa ordföranden Mats Grauers då.

LÄS MER: Frölunda skrotar indianen – efter 25 år

Då var det också bestämt att bytet av logga skulle ske efter den här säsongen. Men så blir inte fallet. Nu står det nämligen klart att bytet skjuts ett år framåt i tiden på grund av främst två anledningar:

– Den ena delen är att vi haft en tidsgräns som vi varit beroende av för att kunna beställa matchdräkter till nästa säsong. Då upplevde vi att vi inte ville forcera fram ett beslut. Den andra delen är att vi lever i en speciell tid nu och vi ville därför inte lägga alltför mycket resurser på ett byte. Men det avgörande var att vi inte hittat något som alla kände var klockrent. Om vi hade gjort det då hade vi genomfört bytet, säger Mats Grauers.

Hur mycket kostar ett byte av logga för er?

– Det beror på hur snabbt allt material ska bytas ut och så. För A-laget hade vi ju behövt byta omgående men hade kunnat fasa ut det på akademin men över tid ska allt material bytas ut. Det beror helt och hållet på hur snabbt man vill att det ska gå, men det handlar ju om allt ifrån någon miljon till flera miljoner. I dessa tider är vi väldigt noggranna med att vi ska hantera vår ekonomi så klokt som det går.

Frölundas ordförande Mats Grauers Bild: CARL SANDIN
Frölundas ordförande Mats Grauers Bild: CARL SANDIN

Med beslutet om att skjuta på bytet av logga hoppas Mats Grauers och de andra i Frölunda att klubben nu ska kunna hitta rätt.

– Vi vill bli lite mer trygga och bearbeta materialet som vi har fått in och kanske få in ytterligare material. Vi måste som det finns något som vi kan bearbeta vidare för nu har vi inte känt ”Wow”, säger han.

LÄS MER: Supporterföreningen om indianbeslutet: ”Skjuter sig själva i foten”

Tror du att ni kan hitta en ny logga i det material som ni fått in?

– Jag tror att det finns förutsättningar för det. Det är fel att låsa sig, men det kan också bli så att vi ber ett par aktörer att titta på det igen. Vi är inte där riktigt ännu. Vi fick in över 700 förslag från allmänheten där många skissade och några mer skrev vad de tyckte. Vi hade även tre professionella byråer som lämnade in förslag, säger Mats Grauers och fortsätter:

– Vi har haft öppna ögon i det här. Det kan lika gärna bli ett förslag från allmänheten som från en byrå. Känslan nu var dock att vi inte var eniga om ett förslag och då valde vi att skjuta på beslutet. Det här är ändå något som Frölunda ska leva med i 20, 30, 40 år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.