Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Frölundas besked efter fansens finalvädjan

Direkt efter att Frölunda slagit ut Luleå och tagit sig till ännu en final i Champions Hockey League börjar fansen hoppas – på att få se finalen på storbildsskärm i Frölundaborg. Något som klubben hoppas kunna lösa.
– Vi kommer att undersöka möjligheten, säger klubbens ordförande Mats Grauers.

Det såg som så många gånger förr den här säsongen ganska mörkt ut för Frölunda i Champions Hockey League. Luleå hade ett måls ledning efter den första semifinalen och tog ledningen direkt på hemmais i returmötet.

Men efter att Rhett Rakhshani, Joel Lundqvist och Ryan Lasch slagit till för Frölunda var vändningen fullbordad. En vändning som betyder att det blir ännu en final för de regerande mästarna i Champions Hockey League.

Nästan direkt efter att matchen var över började fansen att drömma.

På sociala medier väcktes tanken om att se matchen på en storbildsskärm i Frölundaborg. Något som klubben inte har kunnat undgå.

– Vi kommer att undersöka möjligheten att visa den. Det går inte i Scandinavium för där är det Melodifestival utan vi undersöker om det går i Frölundaborg. Det kommer säkert ta lite tid innan vi får klarhet om det går, säger klubbens ordförande Mats Grauers och fortsätter:

– Men vi tycker själva idén är väldigt spännande och vi undersöker möjligheten som sagt. Det hade varit kul att erbjuda våra fans det här.

Har ni gjort något liknande tidigare?

– Nej, jag tror inte det! Vi kollade med C More någon gång för ett tag sedan men då var det väldigt mycket pengar det handlade om och då bestämde vi oss för att det blev för dyrt. Vi tycker ju att det är roligt om våra fans försöker ta sig ner till finalen. Det uppskattas alltid men vi vet ju om att det blir lite knixigt att ta sig dit då det är en bit ifrån Prag. Därför skulle en sådan här lösning vara väldigt bra och roligt om det gick att genomföra.

CHL-finalen spelas borta mot tjeckiska Mountfield den 4 februari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.