Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Frölundas bakslag – Theodor Lennström skadad

Theodor Lennström fick kliva av mot Djurgården och missar nu mötet med Leksand.
Däremot får Frölunda tillbaka Karl Stollery – samtidigt som det pågår en kamp för att få både Lennström och Rhett Rakhshani spelklara till finalen i Champions Hockey League.
– Vi hoppas att han kan spela då, säger Roger Rönnberg.

Det har varit både sjukdomar och skador som avlöst varandra för Frölunda på sistone. Inför mötet med Djurgården under torsdagskvällen saknades Patrik Carlsson, Rhett Rakhshani, Karl Stollery och Jacob Peterson.

Dessutom tvingades Theodor Lennström kliva av mötet med Djurgården efter en tackling. Medan lagkamraterna åkte från Stockholm till Leksand för mötet med just Leksand på lördag åkte Lennström hem till Göteborg för att undersökas.

– Han är 50/50 till spel nästa vecka i finalen i CHL. Vi hoppas att han kan spela då, säger Roger Rönnberg.

Får du tillbaka någon av de fyra som saknades nu?

– Vi har fått med oss Karl Stollery vilket är bra. Sen får vi se ... men det är inte så troligt att vi får med oss några andra.

Ingen idé att chansa med de sjuka när finalen väntar i CHL?

– Exakt.

Rhett Rakhshani jobbar för att bli kvitt sina ljumskproblem hinna bli redo till finalen i Champions Hockey League mot tjeckiska Mountfield. Där finns det fortfarande hopp om spel.

– Hoppet finns, absolut, säger Roger Rönnberg.

I övrigt är Jacob Peterson fortfarande ett osäkert kort och Patrik Carlsson som varit hemma då hans barn blivit sjuka ska dock kunna vara redo för spel nästa vecka.

Men först innan den finalen och den utmaningen stundar för Frölunda är det dags för att möta Leksand som är jumbo i SHL på bortais.

– Det är ett anfallsglatt gäng som är hemmastarka. Det är en tuff nöt att knäcka, absolut! Jag vill att vi ska vara lika desperata som de kommer att vara efter en seger. Vi vill ju upp i tabellen, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Vi gjorde en bra andra halva senast mot Djurgården men vi måste starta matcherna bättre.

Det har varit lite av ett återkommande problem för er?

– Ja, vi vill upp där, helt klart. Sen är vi starkast i tredje perioden i hela ligan. Det är tack vare att vi är vältränade och har ett spel som kan krama musten ur motståndarna.

Är det svårt att inte redan nu snegla mot finalen? Att hålla fokus här och nu?

– Det är alltid det som är den största utmaningen inom elitidrott. Att vara här och nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.