Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Modos Jonathan Johnson. Arkivbild.  Bild: JOHAN LÖF
Modos Jonathan Johnson. Arkivbild. Bild: JOHAN LÖF

Frölundaproduktens rekord – bäst någonsin

79 poäng under samma säsong. Det är rekord i Hockeyallsvenskan och det sattes under fredagen av Frölundaprodukten Jonathan Johnson.

Frölundaprodukten Jonathan Johnson lyckades inte ta en plats i klubbens A-lag. Nu gör han succé med Modo i Hockeyallsvenskan. I fredagens match mot Karlskoga gjorde nådde han sin 78:e och 79:e poäng för säsongen – vilket betyder rekord. Han är nu den spelare som gjort flest poäng under en och samma säsong någonsin i Hockeyallsvenskan.

– Vilken säsong han gör. Det är helt otroligt. Man ser på leendet att han förstår precis vad han gjort. Det är historia som skrivs, säger C Mores expert Harald Lückner efter assisten som betydde poäng 78 för Johnson och 2-2 i matchen.

Det tidigare rekordet var från säsongen 2008/2009 då Västerås Pär Arlbrandt stod för 77 poäng.

Modo vann matchen med 4-2 efter att just Johnson avgjort i tom kasse.

– Det är overkligt och samtidigt väldigt kul. Sen vill jag dela det här rekordet med hela min kedja, det är kul att vara inblandad i en så bra femma, säger Johnson till C more efter matchen.

Resultatet innebär att Modo är klar tvåa i Hockeyallsvenskan och kommer spela final mot Björklöven.

Följs av Frölunda

Förra veckan kunde GP berätta att 27-årige Johnson, som sitter på utgående kontrakt, följ noga av Frölunda

– Vi brukar aldrig kommentera enskilda namn. Men vi följer hans framfart och vi är jätteglada över att det går bra för honom. Han har haft en jättefin utveckling, sa Frölundas sportchef Fredrik Sjöström då.

Johnson själv sa då om intresset från andra klubbar som hans poängsuccé lett till.

– Jag tänker inte så mycket på det just nu. Mitt fokus är att hjälpa Modo så långt det bara går och det är det ända jag har i tankarna just nu. Jag har fokus på nästa match och göra det så bra som möjligt. Om jag inte har det så kommer jag inte vara lika bra.

LÄS MER: Johnson gör succé i Hockeyallsvenskan – följs noga av Frölunda

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.