Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

John Nyberg, fostrad i Frölunda, är klar för Brynäs. Bild: SIMON HASTEGÅRD
John Nyberg, fostrad i Frölunda, är klar för Brynäs. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Frölundaprodukten John Nyberg klar för Brynäs

John Nyberg återvänder till SHL efter sejouren i Nordamerika.
Men Frölundaprodukten nobbar en återkomst till Göteborg – under onsdagen presenterades han av rivalen Brynäs.
– Jag är supertaggad, säger han på klubbens hemsida.

John Nyberg har, så gott som, fått hela sin hockeyfostran i Frölunda. Från U16-nivå 2011 – till SHL-debut 2014.

Härrydasonen blomstrade till en kugge i Roger Rönnbergs trupp och inför säsongen 2017/18 fick han ett A på bröstet som assisterande lagkapten.

Därefter valde John Nyberg att testa lyckan på andra sidan Atlanten och slåss för en plats i Dallas Stars, klubben som draftade honom i den sjätte rundan 2014.

Men det blev inget spel i världens bästa hockeyliga. I stället har han, de två senaste säsongerna, huserat i farmarligan och ECHL, ligan under AHL.

Nu har backen valt att vända hem till Sverige, men inte till Frölunda. Under onsdagen presenterades han av SHL-rivalen Brynäs.

– Jag är supertaggad på att komma upp och träffa alla och ser fram emot nästa säsong sjukt mycket, säger han på klubbens hemsida.

Tiden i Nordamerika sammanfattar han lite som en berg- och dalbana.

— Det var upp och ned där borta. Vissa stunder var jättebra och vissa mindre bra. Därför ska det bli grymt spännande att få en nystart i Brynäs och jag tror på det här.

Velat ha honom sedan årsskiftet

Sportchef Michael Sundlöv berättar att Brynäs var intresserat av John Nybergs tjänster redan vid årsskiftet, detta då han var intresserad av att vända hem till Sverige

Men när Nyberg blev bortbytt av Dallas Stars valde han att spela resten av säsongen i Pittsburgh Penguins farmarlag Wilkes-Barre/Scranton.

Nu har man, som konstaterat, lyckats knyta till sig backen som fick en utpräglad defensiv roll i Nordamerika. Något Sundlöv planerar att ändra på.

— Han kommer att få chansen att ta en offensiv roll hos oss och det är upp till honom att ta den. Det finns en offensiv uppsida hos John och tidigare har han gjort en del poäng i SHL trots att han inte spelat powerplay. Det känns jättebra att få hit honom.

Kontraktet är skrivet på två år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.